Budućnost osigurala oslonac: Šehovićeva deseta godina u Podgorici, u Morači ne menjaju iskustvo

On ima šansu da postane rekorder ABA lige po broju postignutih trojki

  • 0
Suad Šehović Foto: Marko Jovanović

Crnogorski košarkaš, Suad Šehović i podgorička Budućnost produžili su saradnju na još godinu dana. Ovaj igrač stigao je u crnogorsku prestonicu 2013. godine, a od tada se ustalio kao standardan u rotaciji, pod mnogobrojnim trenerima koji su prodefilovali kroz tim.

U karijeri je pored Budućnosti igrao i za Bosnu, Olimpiju, Budiveljnik i Himik, ali je definitivno u Podgorici ostavio najveći trag.

Kapiten Budućnosti sa 395 ubačenih šuteva za tri poena je na drugom mestu večne liste ABA lige, iza Siniđe Štembergera. Njemu nedostaje devet preciznih šuteva kako bi postao rekorder.

Inače, Šehović se nalazi i na šestom mestu po broju uhvaćenih lopti i po broju utakmica u regionalnom takmičenju, dok je istovremeno na 12. mestu po broju ubačenih poena u istoriji ABA lige.

Prošle sezone beležio je 2,9 poena po meču uz 1,9 skokova u ABA ligi. Pored njega u Budućnost su ovog leta stigli Kenan Kamenjaš, Kameron Rejnolds, Fil But, Tre Bel-Hejns i Aleksa Ilić, dok su saradnju produžili Petar Popović i Marko Jagodić-Kuridža.

Ugovore od prošle sezone već imaju Igor Drobnjak i Edin Atić.

Video: Oženio se Miroslav Raduljica: Košarkaša sa rukometašicom Tamarom venčao brat Miloša Bikovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA