Nikola Jokić dobio novi mural u Srbiji, Zaječar odao poštovanje najboljem srpskom igraču

Mural je odrađen u sklopu akcije koja poziva na turnir "Dođi na basket"

  • 8
Nikola Jokić Foto: Profimedia/USA TODAY Sports / ddp USA

Nikola Jokić je u protekloj sezoni po drugi put uzastopno uspeo da se domogne MVP titule u NBA ligi, a da oduševljenje bude i veće, srpski as je odlučio da igra za Srbiju na Evrobasketu koji se održava ove godine. Sve to nije moglo da prođe nepaženo, pa su ljudi u Srbiji počeli da mu odaju poštovanje sa raznim muralima.

Jedan novi mural je osvanuo i u Zaječaru, gde se vidi srpski as u dresu Denver Nagetsa, dok vodi loptu. Osim Jokića, ispod je ispisano i pitanje koje je u međuvremenu postalo njegov zaštitni znak, podsećajući na jednu objavu sa Fejsbuka iz davne prošlosti.

- 'Oće neko na basket? - piše ispod Jokićeve slike, dok je sa strane ostavljen i logo turnira koji nosi naziv "Dođi na basket".

Mural se nalazi u zaječarskom naselju Ključ III.

Video: Jokića ni razbijena glava nije sprečila da ispiše istoriju: S crvenom trakom postao prvi ikada u NBA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dg

    27. jul 2022 | 09:29

    Bolje je bilo da su okrečili zgradu.

  • Veka

    27. jul 2022 | 10:07

    Ovaj narod je stvarno poludeo, sta je to Jokic toliko zasluzio.Molili ga da igra za Srbiju.

  • FANTOM

    27. jul 2022 | 10:26

    Biti najbolji u cirkusu zvanom NBA je sasvim normalno jer igraš za sebe i pare i slavu na Američkom tlu. Ali biti najbolji za svoju zemlju znači sa njom pobeđivati Evropom i Svetom i osvajati pregršt medalja. Daleko je on od najboljeg Srpskog košarkaša poput veličina kao što su Radivoje Korać, Moka Slavnić, Duci Simonović, Praja Dalipagić, Kićanović, Rebrača, Đorđević, Divac, Bodiroga i još mnogih koji su učestvovali u osvajanjima medalja svih boja na olimpijadama, svetskim i evropskim prvenstvima. Biti najbolji košarkaš na svetu dva puta, biti tri puta najbolji u Evropi, biti najbolji strelac na četiri velika događanja, biti prvi od Evropljan među NBA igračima u kampu Boston Seltiksa, igrati za evropske košarkaške velikane i osvajati trofeje i biti u kući slavnih u Springfildu e to je veliki, skromni čovek i grandiozna sportska veličina zvani PRAJA, DRAŽEN DALIPAGIĆ! Nije veličina samo dati koš, veličina je biti čovek i svojim postupcima zaslužiti poštovanje. To sem davanja koševa u NBA Jokić još nije dostigao a teško i da će.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA