Šok ispovest Džanana Muse: "Rekli su mi da se neću živ probuditi ujutru, nazvao sam porodicu da se oprostim"

Sve zbog jednog, naizgled, bezazlenog udarca u vrat i povrede tokom utakmice u Breoganu

  • 0
Novak Đoković Visoko

Foto: Marko Jovanović

Košarkaš iz Bosne i Hercegovine Džanan Musa dobio je priliku da "oživi" svoju karijeru i to mu je pošlo za rukom. Igrajući za španski Breogan je postao MVP tamošnje lige, što mu je zaradilo transfer u Real Madrid i priliku za  "novi početak". Ipak, nije to sve moglo biti tako sjajno otkrio je Musa u razgovoru za podkast "Inkubator".

Musa je veoma mlad otišao u NBA ligu gde je sedeo na klupi Bruklin Netsa, gde mu je mesto u prvoj petorci uzimao Rodions Kuruc, koji je proteklu sezonu proveo u Partizanu, ali ni on se nije baš proslavio. Posle NBA lige, Musa se okušao u Anadolu Efesu, ali nije bio ni bleda senka igrača kakav je bio u mlađim kategorijama.

Otišao je u Breogan i tamo je sve "krenulo". Ipak, tokom jedne utakmice, Džanan Musa je dobio nezgodan udarac u vrat tokom jedne utakmice, a kako je ispričao u ovom podkastu, on je mogao da izgubi i život zbog njega.

- Bilo je strašno. Uhvatio sam se za vrat i nisam mogao da pričam. Prišao sam sudiji, pokušavam da mu kažem, ali ne ide glas. Na poluvremenu ulazim u svlačionicu, stanem pred ogledalo i vidim grkljan sa strane stoji. Mislio sam da mi nešto nije u redu s očima. Vratio sam grkljan, a on se lagano pomjerio na stranu. Neverovatno. Lekar kluba je ušao, pomerao je grkljan i ja sam propričao. Odigrao sam tu utakmicu, sve je bilo savršeno i nakon utakmice, klupski lekar mi je rekao da idem kući i da ćemo ujutro na pregled. Smatrao je da nije ništa opasno čim sam mogao igrati - rekao je Musa.

Ipak, Musa je samoinicijativno odlučio da ode u bolnicu, što će se ispostaviti i kao odluka koja će mu spasiti život.

- Otišao sam za svaki slučaj u bolnicu da sam miran, da mogu zaspati. Došao sam u bolnicu, videli su hematom i za svaki slučaj su me poslali na CT. Čekao sam i kuckao na telefon s Mahalbašićem šta da mi naruči u restoranu. Zatim ulazi pet lekara. Uhvatio me je za ruku jedan od njih i govori mi: 'Nemoj da se prepadneš, sve će biti ok, ali ako te pustimo kući, nećeš se ujutro probuditi'.

- Nije mi bilo ništa jasno. Saopštili su mi da me za deset minuta moraju hitno operisati. Pokazali su mi snimak grkljana, rekli su mi da dišem bukvalno dva posto i da se svaki tren može zatvoriti i da mi u tom slučaju nema spasa. U tom trenutku ni košarka, ni utakmice, ništa mi nije bilo bitno - rekao je Musa, koji je potom nastavio.

- Samo sam nazvao porodicu, bukvalno da se oprostim. Poslao sam u grupni čet Breogana poruku da se drže, da svima poželim sreću u karijerama. Mislio sam da se neću izvući.

Video: Đokovićev alej up za zakucavanje novog košarkaša Real Madrida

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA