Mega ponovo iznenadila pojačanjem: U klub stigao igrač sa koledža, u proseku je imao dabl-dabl prošle sezone

Jovan Šljivančanin pojačao je Ružičaste

  • 0
Jovan Šljivančanin Foto: Youtube / Printscreen

Košarkaši Mege polako, ali sigurno pripremaju tim za novu sezonu u ABA ligi, gde će kao i prethodnih pokušati da izbore učešće u plej-ofu regionalnog takmičenja. I ovoga puta će na raspolaganju imati mlad tim, što potvrđuje i jednog od prvih pojačanja ovog leta.

Za klub je potpisao Jovan Šljivančanin (23) koji je studirao i igrao na Kerol Koledžu koji se takmiči u američkoj NAIA asocijaciji. Igrajući četiri godine za ovu školu, pobrao je najveća priznanja, među kojima je izbor u najbolji tim NAIA u sezoni 2021/22.

Po potpisivanju ugovora sa klubom, Šljivančanin je rekao da je Mega već duži niz godina jedan od najboljih timova za razvoj mladih košarkaša, zbog čega se odlučio da dođe u Beograd.

- Veoma mi je drago što mi je ukazana prilika da potpišem za ekipu kao što je Mega. Klub je već dugi niz godina jedan od najboljih puteva za razvoj mladih igrača, koji pored sjajnih uslova za trening i napredovanje, igra kvalitetnu ligu i utakmice. Takođe mi je drago da sam se, posle 6 godina u Americi, vratio u Srbiju i u svoj grad gde sam odrastao i igrao košarku u svojim mlađim danima. Jako sam uzbuđen za neko novo poglavlje u mom životu i jedva čekam da pocnem. Želim takođe da se zahvalim na poverenju svima koji su pomogli da se ovaj sledeći korak ostvari - rekao je Šljivančanin.

Rođen je u Beogradu, 19. februara 1999. godine, visok je 196 centimetara i igra na poziciji broj dva. U redove Kerola došao je 2018. godine, a poslednje sezone beležio je 19,5 poena uz 10,9 skokova i 3,2 asistencije.

Video: Oženio se Miroslav Raduljica: Košarkaša sa rukometašicom Tamarom venčao brat Miloša Bikovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA