"Stojaković i Gurović su mi inspiracija, dok budem osećao ljubav, igraću": Kalinićev veliki intervju za Barsu

Srpski košarkaš imao je vrlo opširan intervju za zvaničnu stranicu svog novog kluba

  • 3
KK Barselona, Nikola Kalinić Foto: Twitter - Printscreen - BC Barselona

Bio je najbolji košarkaš Crvene zvezde prošle sezone, a na njega se mnogo polaže u Barseloni za predstojeću takmičarsku godinu. Nikola Kalinić napravio je pravi "bum" na pijaci ovog leta, pa Blaugrana sa pravom očekuje da vidi njegovu magiju na delu. Ponovo, jer je to već imala priliku dok je nosio dres Valensije.

Košarkaš je danas stao pred kamere svog novog kluba, gde je pre svega pohvalno govorio o novom treneru, Šarunasu Jasikevičijusu, istakavši da je već imao iskustva igranja dok je on bio kraj aut linije.

- Šarunas je veliko ime u evropskoj košarci. Stvari koje je uradio kao igrač i kao trener su neverovatne. Imam veliko poštovanje prema njemu. Igrao sam nekoliko puta protiv timova koje je on trenirao, razgovarali smo nekoliko puta i imamo dobar odnos. Znam da je perfekcionista i da je temperamentan, ali to je sve u službi tima - započeo je opširnu priču Kalinić.

Nikola Kalinić Foto: Twitter.com/@FCBbasket

Međutim, ovo će biti prvi put da će Kalinić igrati za neki Šarasov tim, a ne protiv njega.

- Ono što sam video igrajući protiv timova koje on trenira, Šaras zahteva koncentraciju i veliki rad. Mislim da ću nastaviti da napredujem kod njega i kao igrač i kao osoba. Nastaviću da radim naporno kako bi pomogao ekipi da ostvari pobedu i steknem poverenje trenera.

Barselona je vredno radila na pojačanjima ovog leta. Iako klub ne stoji baš najbolje finansijski, baš kao ni fudbalska sekcija, ipak su stigla vredna pojačanja u vidu Jana Veselog, Majka Tobija i Oskara da Silve.

- Klub je odradio veliki posao ovog leta sa dovođenjem pojačanja. Stigla su velika imena i mislim da smo oformili tim koji može da osvoji Evroligu. Imamo iskustva, ali imamo i mlade igrače pune energije.

Godinama je Kalinić uspevao da napreduje i da usavrši svoj napadački kalibar. Postao je vrstan šuter za tri poena, a uz to vrlo lako "probija" reket i stiže do koševa iz polaganja.

- Košarka je moj alter ego. Uvek pokušavam da ostavim sve na parketu. Uživam dok igram. Ovaj sport mi je doneo mnogo toga dobro, uspomena, prijatelja, novca... Dokle god budem osećao ljubav, nastaviću da igram. Nekada sam bio igrač koji je više igrao u reketu, odrađivao sam "prljav posao", borio sam se za skok, ali sada sam dosta napredovao kada je u pitanju napadački arsenal. Mnogo sam radio na tim detaljima i mislim da sam kompletniji igrač.

Za kraj, Kalinić je pričao o svojim idolima i načinu i ljudima uz koje je košarkaški odrastao i stasao u košarkaša kakav je danas.

- Košarku sam zavoleo gledajući reprezentaciju Jugoslavije sa igračima kao što su Predrag Stojaković i Vladimir Radmanović. Mnogo je klinaca u Srbiji krenulo sa košarkom posle Indijanapolisa 2002. godine. Mene su lično najviše inspirisali Stojaković i Milan Gurović. Obožavao sam njihovu energiju i lakoću sa kojom su postizali poene. Pokušavam da idem njihovim putem - izjavio je srpski internacionalac.

Video: Hit snimak! Anđelka Prpić jaše ponija, a Milan Kalinić ide za njima kao poglavica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milance

    28. jul 2022 | 01:26

    Lazes Kalina. Dok si igrao u Radnickom idol ti je bio Novica Velickovic.

  • Nemanja

    28. jul 2022 | 19:10

    Ljubav prema Albaniji?!

  • Kosta

    28. jul 2022 | 07:54

    Ona oronula meketava pevacica u pokusaju udarila na ovog smekera, pa, zemljo otvori se!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA