Nesuđeno pojačanje i igrač koji je "namučio" Partizan u Evrokupu predvode Poljake protiv Srbije na Eurobasketu

Mateuš Ponitka i Aleksander Dzijeva biće neke od glavnih udarnih igala ove selekcije na Evropskom šampionatu

  • 0
Mateuš Ponitka Foto: Wojciech Szubartowski / Zuma Press / Profimedia

Bližimo se početku Eurobasketa, pošto nas svega 35 dana deli od prvog meča na kontinentalnom košarkaškom šampionatu. Reprezentacije su polako počele da otkrivaju svoje karte, a Srbiju će za početak naročito interesovati sastavi timova sa kojima ćemo igrati u grupnoj fazi.

Između ostalog, jedan od naših rivala u Pragu biće i Poljaci, a njihov selektor Igor Miličić danas je objavio spisak igrača na koje računa za predstojeće pripreme.

Na prvi pogled, reprezentacija Poljske ne bi smela da predstavlja veliki problem po Orlove kojima će rukovoditi Svetislav Pešić, ali treba imati na umu da ovaj tim već godinama unazad nastupa zajedno u sličnom rasporedu snaga i da je samim tim vrlo dobro uigran i spreman da svima pomrsi račune.

Aleksander Dzijeva Foto: MN Press

Sigurno najpoznatije ime u redovima selekcije Poljske je Mateuš Ponitka, inače igrač koji se doduše nezvanično "provlačio" kao jedno od potencijalnih pojačanja Partizana u ovom prelaznom roku. Zanimljivo je da je pre samo nekoliko meseci ovaj igrač dobio ogromne kritike u tamošnjoj javnosti zbog toga što isprva nije odlučio da raskine ugovor sa Zenitom posle eskalirajuće situacije u Ukrajini.

Najglasniji je u kritikama bio čuveni Marčin Gortat, koji je rekao Ponitki da je uvek gledao samo svoja leđa, a posle nekoliko nedelja Poljak je ipak presekao i otišao iz VTB lige zbog rastućih pritisaka. Selektor Miličić je preko toga prešao i poslao je kovertu sa pozivnicom trenutno slobodnom agentu.

Od ostalih "poznatijih" igrača, tu je Aleksander Balčerovski, doskorašnji igrač Mege, koji je tokom prošle sezone prešao da nastupa u Španiji za Gran Kanariju, kao i Aleksander Dzijeva, koji je zadavao muke Partizanu prošle sezone u Evrokupu igrajući za Šljonsk iz Vroclava na centarskim pozicijama.

I Poljaci imaju "naturalizovanog" igrača u vidu Džeremija Sočana, koji je pre oko mesec dana izabran kao deveti pik na NBA draftu od strane San Antonio Spursa.

Ovo su svi igrači na koje računa Igor Miličić za predstojeći Eurobasket:

PLEJMEJKERI: Lukaš Kolenda (Šljonsk Vroclav), Jakub Šenk (Tur), Ej-Džej Sloter (Gran Kanarija)

BEKOVI: Jakub Garbač (Stal Ostrov Velikopoljski), Filip Matčak (King Vilki Morskije Ščećin), Mihal Mihalak (Baskets Oldenburg)

KRILA: Mihal Kolenda (Trefl Sopot), Mateuš Ponitka (bez kluba), Mihal Sokolovski (Trevizo Basket)

KRILNI CENTRI: Aron Cel (Torunj), Jakub Kulibali (Hradec), Džeremi Sočan (San Antonio Spars), Jaroslav Žiškovski (Zjelona Gora)

CENTRI: Aleksander Balčerovski (Gran Kanarija), Aleksander Dzijeva (Šljonsk Vroclav), Dominik Olejničak (Gravelan)

Video: Đokovićev alej up za zakucavanje novog košarkaša Real Madrida

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA