≫ 

Orlići silni na startu Evropskog prvenstva: Klinci iz Slovenije se "slomili" u trećoj deonici

Veoma ubedljiva pobeda na samom otvaranju turnira

  • 1
Srbija, Slovenija, Orlići, basket Printskrin: Youtube / FIBA - The Basketball Channel

Gde je stala reprezentacija Srbije do 20 godina, tu je nastavila generacija dve godine mlađa koja je u prvom kolu Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina koje se održava u Izmiru bila bolja od Slovenije sa 70:52.

Velika pobeda za našu reprezentaciju koja je na ovaj način probila led i uvhvatila zalet koji će značiti u nastavku takmičenja, gde su u grupi još i Češka i Grčka, koji je i idući rival naše selekcije.

Meč sa Slovenijom je započeo veoma izjednačeno, štaviše, prvo poluvreme je konstantno bilo na nekoliko poena razlike, da bi se ključna prevaga desila u trećoj deonici, gde je naša reprezentacija slavila sa dominantnih 23:6.

To je izabranicama Vladimira Đokića dalo i taj "luksuz" da nešto slabije uđu u poslednju deonicu, što su igrači iz Slovenije iskoristili i bili bolji ali sa samo 20:15, što nije bilo dovoljno da dođu do preokreta.

Najbolji pojedinci u našem timu bili su Filip Radaković sa 21 poenom i 10 skokova, Ilija Milijašević je dodao 13, dok je Đorđe Ćurčić postigao 10, uz devet skokova.

Video: Pešić magnetom privlači igrače: Srbija bez Teodosića, Pokuševskog... Tu su Bjelica i Bobi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kss

    31. jul 2022 | 16:13

    Nema nas godinama, 5ti,9ti,22....i sve tako redom igramo b divizije, a ko je sve na tim spiskovima pa to je komedija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA