≫ 

Fenerbahče slaže "drim-tim" za Evroligu, u Istanbul stigla i trojkaška senzacija iz NBA

Karsen Edvards biće najjači šuterski adut Itudisovog tima u nastupajućoj sezoni

  • 4
karsen edvards Foto: youtube/House of Highlights

Američki košarkaš Karsen Edvards (24, 180 cm) potpisao je jednogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom, saopštio je danas turski klub.

Edvards igra na poziciji plejmejkera, u dosadašnjoj karijeri nastupao je za Boston i Detroit u NBA ligi, dok je u razvojnoj ligi igrao za Mejn i Solt Lejk Siti.

Edvards je prošle sezone potvrdio reputaciju elitnog šutera, bio je prvi strelac razvojne lige sa prosekom od 26,8 poena, 4.2 asistencije, 1.4 krađe, a sa mladom reprezentacijom SAD 2017. osvojio je Svetsko prvenstvo za igrače do 19 godina.

nba g liga strelci karsen edvards

On je šesto pojačanje Fenerbahčea u letnjem prelaznom roku posle Tonjea Džekirija, Skotija Vilbekina, Džonatana Motlija, Sameta Gejika i Najdžela Hejza-Dejvisa.

Ljubitelji košarke Edvardsa dobro pamte po neverovatnoj partiji protiv Klivlenda u vreme dok je igrao za Boston 2019. godine. Sa 30 poena i 9 trojki od kojih su neke bile u karijevskom stilu, Edvards je skrenuo pažnju na sebe međutim nije uspeo da se izbori za veću minutažu u nastavku sezone.

Ipak, Edvards je svoje najbolje partije pružao tokom univerzitetskog razvoja. Pamti se i njegova partija za njegov Perdju protiv Vilanove kada je ubacio 42 poena, dok je protiv Tenesija iste sezone ubacio 29 poena, ali je ono pravo tek usledilo. U novom meču protiv Vilanove postavio je rekord Univerziteta Perdju sa 10 ubačenih trojki iz 19 pokušaja i nedostajao mu je samo još jedan uspešan šut za tri poena da obori rekord NCAA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jtr

    31. jul 2022 | 17:50

    Cudo od 3.7 pts u nba karijeri?!? Ne dolazi on ovde zato sto je bolje nego zato sto tamo ne moze da prodje ili je mozda G liga jaca od EL. Igrac od 1.80 tamo nema sta da trazi a nece se ni ovde naigrati

  • Kimibk

    31. jul 2022 | 17:13

    Kum na rumenka isto sranje drugo pakovanje

  • nba senzacija

    31. jul 2022 | 19:00

    koji ne moze da igra u nba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA