≫ 

Francuzi otkrili: "Embid želeo da igra za reprezentaciju već na ovom Evropskom prvenstvu"

NBA zvezda će biti veliko pojačanje za Francuze na narednim takmičenjima

  • 0
džoel embid Foto: Tanjug/ap

Košarkaš Filadelfije Džoel Embid želeo je da igra za reprezentaciju Francuske na predstojećem Evropskom prvenstvu, ali ga je povreda prsta sprečila u tome, prenosi "Sportando".

Embid (28) je rođen u Kamerunu, a trebalo je da igra za nacionalni tim ove zemlje 2017. na afričkom šampionatu. Međutim, zbog obaveza u NBA ligi, košarkaš Filadelfije nije nastupio za Kamerun, a četvrtog jula ove godine je dobio francusko državljanstvo.

Generalni menadžer Košarkaškog saveza Francuske Boris Diao izjavio je da je Embid želeo da igra za "trikolore" na EP.

- Njegov zahtev za promenu košarkaškog državljanstva je prihvaćen. Imao je veliku želju da zaigra za nacionalni tim Francuske već ovog leta. Međutim, imao je operaciju prsta i zbog toga neće biti sa nama - rekao je Dijao.

EP će biti odigrano od 1. do 18. septembra, a Francuska će biti u grupi sa Mađarskom, Slovenijom, Nemačckom, Litvanijom i BiH.

Lokalni mediji navode da će Embid igrati za nacionalni tim "trikolora" ako se Francuska plasira na Svetsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA