≫ 

Potpisano: Pavlović i zvanično Partizanov!

Ugovor napadača i kluba na dve sezone

  • 12
Andrija Pavlović Foto: Privatna arhiva

Najavili smo početkom dana da je Partizan finiširao pregovore sa Andrijom Pavlovićem (28) i to je ubrzo dobilo i zvaničnu potvrdu iz Humske, gde su se pohvalili novim potpisom pojačanja, sedmim u tekućem prelaznom roku. Napadač je potpisao ugovor na dve godine i pojačaće konkurenciju Rikardu Gomešu, koji će u bivšem igrači Čukaričkog dobiti ozbiljnu konkurenciju.

Pavlović je u bar dva navrata u prošlosti bio želja sportskog sektora Partizana koji je doskora predvodio Ivica Iliev, a ovoga leta je samo stidljivo pomenut još pre nego što je počeo prelazni rok, kada se razmatrala evenzualna kupovina još jednog napadača. Kako je tada bio pod ugovorom sa Brondbijem, crno-beli nisu ni potezali angažovanje (iako se u javnosti sada stvara drugačija slika), jer nisu želeli da plate obeštećenje za igrača na koga Danci praktično ne računaju.

Međutim, onog moemnta kada je Pavlović postao slobodan na tržištu i raskrstio sa Brondbijem, Ivica Iliev ga je kontaktirao i priča je počela, a pregovori su bili sve intenzivniji iz dana u dan, iako je i sam igrač imao opcije i u inostranstvu.

Po odlaku sportskog direktora, pregovore je nastavio generalni direktor Miloš Vazura, koji je u minula dva dana priveop pregovore kraju i ubedio fudbalera da prihvati ponudu crno-belih, sa kojima je na kraju i potpisao dvogodišnji ugovor.

Pavlović je dete Policajca i Rada, gde je dobio i prvi profesionalni ugovor, ali je kao mlad igrač sa Banjice dva puta pozajmljivan - Paliću i BASK-u. Obreo se potom u Čukaričkom, bio deo izuzetno uspešne generacije koju je predvodio trener Vladan Milojević, stigao do reprezentativnih selekcija, na kraju i A tima Srbije, što je tada privuklo pažnju večitih rivala, ali i inostranih klubova.

Odlučio se za danski Kopenhagen u kome je u dve sezone odigrao 56 utakmica i postaigao 15 golova, no, ranije je napustio pomenuti klub i obreo se u Austriji, tačnije, Rapidu iz Beča, iako je baš tada imao ponudu Partizana na stolu. Transfer je iznosio 1.300.000 evra, ali sreće naprosto nije bilo. Dobar početak, potom "smetnje u vezama" i na kraju, posle godinu dana - pozajmica i to u kiparski APOEL, iako se i tada javljao Partizan kao opcija.

Andrija Pavlović Foto: Privatna arhiva

Na "rajskom ostvrvu" druga priča, važnije uloga za Pavlovića i nekoliko blistavih partija, posebno u Evropi, vratili su ga na igračku mapu i omogućili povratak u Beč na velika vrata. Međutim, Rapid i Pavlović jednostavno nisu bili kompatibilni i igrač je u leto 2020. godine odlučio da se vrati u Dansku, ali ovoga puta Brondbi.

U prvoj sezoni je odigrao 22 meča i postigao pet golova, u drugoj 30 utakmica sa istim učinkom, ali sa daleko češćim izostajanjem iz tima. Rastanak je bio najavljivan još zimus, ali se priča otegla do leta, kada su dve strane konačno našle zajednički jezik i razišle se uz dogovor.

Partizan je čekao i dočekao, uspeo da privoli Pavlovića konačno da obuče crno-beli dres i tako štiklira sedmo pojačanje u sezoni. Pre napadača tim iz Humske je angažovao Zlatana Šehovića, Aleksandra Filipovića, Patrika Andradea, Svetozara Markovića, Fusenija Dijabatea i Kristijana Belića...

Pisali smo pre nekoliko sedmica da je Partizan "aplicirao" i za Nikolu Čumića, krilo Olimpijakosa i sa igračem u načelu postigao dogovor, ali je grčki velikan trenutno u stresnoj fazi promena, što rukovodećeg, što stručnog kadra posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Makabija iz Haife, pa se dogovor dve strane značajno otegao i u magli je ovoga trenutka.

Novi trener, koga grčki mediji najavljuju, odlučivaće o igračkom kadru, a za to vreme Čumić trenira sa B timom, jer (do sada) nije u planovima Olimpijakosa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hrvoje bunkerašević

    2. avgust 2022 | 12:23

    Tko je ovaj ?

  • Rade

    2. avgust 2022 | 12:42

    Kažete Napadač a koga on napada?! Vazura 'de ga nadje kad' ga u Danskoj niko neće samo otpad dovodite da se Čovek prekrsti i levom i desnom rukom.

  • Kalabic

    2. avgust 2022 | 12:40

    Selo Gori a baba se ceslja.UPRAVA NAPOLJE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA