≫ 

Bivši plej Zvezde se "pravdao" pred novinarima: "Nisam verovao da ću biti Španac, odrastao sam uz braću Gasol"

Amerikanac je odmah prihvatio poziv Španije

  • 3

Bivši plejmejker Crvene zvezde Lorenzo Braun danas se prvi put obratio javnosti nakon što je dobio španski pasoš i postao član košarkaške reprezentacije Španije i poručio da je odrastao gledajući legende španske košarke - braću Paua i Marka Gasola.

Iako nikada nije nastupao za neki španski tim i nema nikakve veze sa tom državom, košarkaš Makabija dobio je državljanstvo Španije i nastupaće na predstojećem Evrobasketu, što je izazvalo polemiku u tamošnjoj javnosti.

- Srećan sam što sam ovde, drago mi je što su mi dozvolili da igram za Španiju. Čast mi je što nosim ovaj dres, ali iskreno, nikad nisam mislio da će se to dogoditi. Napredovaću igrajući sa ovim momcima jer su oni članovi odličnih timova u Evroligi i NBA - izjavio je Braun, a preneli brojni španski mediji.

Amerikanac sa španskim pasošem izjavio je da ga politika ne zanima.

- Ne bih da se mešam u politiku, to nije moj posao. Ja igram košarku i nisam mogao da propustim ovu priliku. Odrastao sam gledajući ovaj tim sa Pauom i Markom Gasolom. Čast je biti ovde - izjavio je Braun.

Španija će se na Evrobasketu (od 1. do 18. septembra) takmičiti u A grupi u Tbilisiju sa domaćinom Gruzijom, Crnom Gorom, Turskom, Belgijom i Bugarskom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    2. avgust 2022 | 21:30

    То је много поштеније него као Пантер да се прода лимару, и заборави ко му је освежио каријеру, дао држављанство...тад се у правом клубу понашао пристојно, а чим је прешао њима, одмах комплекс, одмах показивање средњег прста...

  • Sss

    2. avgust 2022 | 22:57

    Jel zna reč španskog jezika?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA