≫ 

Selektor Hrvatske skratio spisak i šokirao navijače: Nema Žižića, Bendera...

Hrvatska priželjkuje dobar rezultat na Evropskom prvenstvu

  • 0
Mario Hezonja Foto: MN Press

Košarkaška reprezentacija Hrvatske eliminisana je iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci i pre poslednjeg kruga kvalifikacija, pa je sada Evrobasket koji se održava od 1. do 18. septembra prioritet. 

Ipak, ono što je iznenadiolo mnoge, jeste spisak selektora Damira Mulaomerovića. Naime, Mulaomerović je skratio spisak na 16 imena, a na njemu nema nekih zvučnih imena. Naime, među igračima koji će se boriti za mesto među 12 košarkaša na najvećoj evropskoj smotri košarke nema novog igrača šampiona Evrope Efesa Ante Žižića, kao ni Dragana Bendera. Ipak, u konkurenciji ostaje i novi naturalizovani košarkaš.

- Bila je to moja odluka i hvala savezu da mi je omogućio da odlučim. Bilo je polemike u javnosti, ima za i protiv, ali ako svi u regionu idu za tim, zašto ne bismo i mi. Pretkvalifikacije su nam krucijalne za razvoj hrvatske košarke. Stojim iza ovih momaka, sad je trenutak da svi pokažemo karakter. Ovako teške trenutke imao sam kao igrač i sad kao trener - zaključio je Mulaomerović.

NBA igrači Ivica Zubac i Bojan Bogdanović pripremama će se priključiti 8. avgusta, zbog ograničenja koje nameće dogovor sa NBA ligom.

Na spisku se nalaze:

Roko Rogić, Lovro Gnjidić, Ivan Ramljak, Goran Filipović, Roko Prkačin, Mario Hezonja, Toni Perković, Karlo Matković, Mateo Drežnjak, Krunoslav Simon, Dominik Mavra, Pavle Marčinković, Bojan Bogdanović, Ivica Zubac, Dario Šarić i Džalin Smit.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA