Miljenik navijača Partizana potpisao za španski klub: Francuz posle 10 godina ide iz Evrolige

Pomalo neočekivan potpis francuskog košarkaša

  • 4
Leo Westermann Monaco Foto: Profimedia/Stefanos Kyriazis/Zuma Press

Nekadašnji plejmejker Partizana i francuski reprezentativac Leo Vesterman potpisao je za španski Obradoiro, zvanično je saopštio klub.

Ovo je pomalo čudan potez Francuza, s obzirom da dolazi u tim koji je prošle sezone bio na pragu ispadanje iz najelitnijeg španskog takmičenja, a takav scenario izbegao je za samo jednu pobedu.

Vesterman je prethodnu sezonu proveo u Monaku, gde je odigrao 17 mečeva u regularnom delu Evrolige i prosečno na parketu provodio 18 minuta uz učinak od 5,8 poena i 2,8 asistencije.

- Leu treba malo predstavljanja. Dovodimo plejmejkera sa velikom iskustvom na najvišem evropskom nivou, poznavanjem igre i sposobnošću dodavanja, za kog se nadamo da će nas kao tim učiniti boljim na obe strane terena - rekao je generalni direktor španskog kluba Luis Mateo.

Vesterman je osim Partizana i Monaka evroligaško iskustvo skupljao i u Asvelu, Barseloni, Žalgirisu, CSKA i Fenerbahčeu, a osvajao je titule u španskoj, VTB, litvanskoj, francuskoj i jadranskoj ligi.

Video: Dobre su šansone, ali Šemsa je zakon: Bivši Partizanov stranac uživa u hitovima legendarne pevačice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BTS

    5. avgust 2022 | 11:58

    Za deset godina ništa nije ni pokazao u Evroligi.

  • Hhdh

    5. avgust 2022 | 15:31

    Jedna od najvecih misterija je kako je ovaj igrac godinama igrao u Evroligi?! Menadzeru treba du*e da ljubi do kraja zivota

  • Bredlika3

    5. avgust 2022 | 12:46

    Za bolje i nije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA