≫ 

Debakl mladih košarkaša Srbije, čekali na prve poene 7 minuta, Španci ih urnisali u polufinalu EP

Selekcija koju predvodi Vladimir Đokić protiv Španaca delovala kao da igra protiv seniora

  • 11
Košarka Srbija - Španija uzrast do 18 godina Foto: fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Srbije, uzrast do 18 godina, poražena je u polufinalu Evropskog prvenstva od Španije rezultatom koji vrlo precizno slika stanje stvari na terenu hale "Mustafa Kemal Ataturk" u Karšijaki - 60:38 (12:7, 19:6, 19:10, 10:15).

Izabranici selektora Vladimria Đokića su bili toliko inferiorni da prvih sedam minuta nisu probacili loptu kroz obruč...

Naše nade u koje smo nekada polagali velika očekivanja samo su u poslednjoj četvrtini uspele da ubace preko deset poena, ali tad je već sve bilo gotovo, tad su njihovi španski vršnjaci već popustili sa jakom odbranom i čekali kraj utakmice.

Košarka Srbija - Španija Foto: fiba.basketball

Španija je naspram naših "klinaca" delovala poput solidnog seniorskog tima. Prednost je rasla iz minuta u minut, naši momci su se odbijali od jače, brže i više rivale, nije bilo izgleda da meč krene u drugom pravcu osim onog u kom su ga usmerili furiozni golobradi mladići sa Iberijskog poluostrva.

Pobeda čista kao suza. Autoritativna. Ubedljiva. Na kraju i ne toliko ubedljiva kolika je zaista realna razlika u kvalitetu između ova dva tima.

Naši momci su podbacili u svim segmentima, u šutu posebno - pogodili su samo jednu trojku iz 24 pokušaja.

Srbija kao košarkaška zemlja i nekada reprezentativna veleseila ovog sporta bi trebalo dobro da se zamisli za budućnost.

Kada je reč o individualnom učinku, Lazar Đoković je sa 13 poena bio jedini sa dvocifrenim učinkom u našem timu, kod Španaca je blistao Izan Almansa sa 21 poenom, dok je Edi Pinedo dodao 11.

Video: Nedović poručio saigračima da ostave sujetu i ego po strani: Ne možemo svi da imamo bitne uloge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nile

    6. avgust 2022 | 19:30

    Koliko je danas naša košarka u rasulu govori i činjenica da toliko slavne omladinske škole Partizana i Zvezde koje su iznedrile mnogobrojne talente za Srpsku košarku gotovo i da ne postoje, a u seniorskim timovima dva naša najveća tima primat imaju stranci, dok naša deca imaju mizernu minutažu ili su potpuno skrajnuta.

  • Džek

    6. avgust 2022 | 20:56

    Neko uništava Partizan u svim sportovima, a to nam se vraća kroz reprezentacije. Zemlja košarke i vaterpola nestaje zato što je uništen rasadnik

  • Bata

    6. avgust 2022 | 22:10

    Ovo je budućnost naše košarke. Za par godina nećemo biti ni blizu bilo koje medalje, KSS samo neka nastavi da priča bajke u koje samo naivni mogu da poveruju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA