Papapetru govorio o Partizanu: "Želim sebe da testiram, ne razmišljam o velikoj ulozi"

Grk želi da ide korak po korak

  • 3
Joanis Papapetru Foto: MN Press

Joanis Papapetru poslednje je pojačanje, bar za sada, koje je stiglo u Partizan. Grčki reprezentativac imaće izuzetno ispunjeno leto, pošto se sada nalazi na pripremama sa reprezentacijom Grčke, nakon čega će uslediti kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, zatim Evrobasket, a odmah po završetku kontinentalnog šampionata pridružiće se ekipi Željka Obradovića.

Kada je reč o Partizanu, Papapetru smatra da će to za njega biti izazov i nestrpljivo iščekuje da vidi kako će taj izazov izgledati.

- Novo poglavlje u karijeri. Sledeće sezona će biti drugačija, želim sebe da testiram, da vidim kako ću izgledati. Biće odličan izazov.

U dresu Panatinaikosa bio je jedan od glavnih igrača, vođa ekipa na terenu. Ipak, pred reprezentativnim izazovima i sezoni u novom klubu ne želi da se opterećuje ulogom koja će mu biti dodeljena, već želi da se stavi u funkciju tima.

- Ne razmišljam na taj način. Kada god kročim na teren, želim da pronađem na čin da pomognem ekipi. Samo o tome razmišljam, a ne o nekoj velikoj ulozi.

Kada je reč o Evrobasketu, kaže da je najpametnije da se ide korak po korak, jer u suprotnom teško da će se bilo kakav visoki cilj ostvariti.

- Svako ko samo gleda na krajnji cilj i razmišlja samo o medalje, a ne o pređenom putu i pripremama, obično ne ostvari taj cilj. Kada je u pitanju ova ekipa, moramo da budemo spremni da radimo, da funkionišemo kao tim i samo tako ćemo doći do rezultata.

Joanis Papapetru će gotovo sigurno biti deo selekcije Grčke na Evrobasketu, ali i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, gde njegovu reprezentaciju očekuje duel sa Srbijom u Beogradu 25. avgusta.

Video: A Nedović u čudu gleda: Mlada se popela na stolicu i razbija tanjire, pored nje Papapetru u transu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA