Litvanci deklasirali rivala Srbije na Eurobasketu: Sabonis i Valančijunas vodili glavnu reč

Baltička selekcija deluje kompaktno

  • 0
domantas sabonis Foto: twitter/LTU Basketball

Košarkaška reprezentacija Litvanije savladala je lako i ubedljivo Finsku rezultatom 76:61 (28:13, 15:16, 20:13, 13:19) u prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za Eurobasket. Baltička selekcija opravdala je epitet favorita, Sabonis i Valančijunas gospodarili su reketom, otud i autoritatvnih 28:13 već nakon deset minuta igre.

Dalji tok meča bio je stvar rutine po domaći sastav koji će na Eurobasketu biti u krugu favorita za osvajanje jedne od medalja.

Sabonis je utakmicu završio sa 10 poena, 6 skokova i 3 asistencije, a iskusni Valančijunas sa 8 poena i 6 skokova. Rokas Jokubaitis, kojeg su nedavno draftovali Njujork Niksi, dodao je 6 poena i 5 asistencija.

Kod gostiju Aleksander Madsen je bio najefikasniji sa 16 poena.

Koliko su Litvanci bili nadmoćni i dominantni u svakom pogledu svedoči i činjenica da su krajem treće deonice imali prednost 62:41.

Litvanci se na Eurobasketu nalaze u najjačoj grupi, u kojoj su Slovenija, Nemačka, Francuska Bosna i Hercegovina i Mađarska, dok su Finci u Grupi D u kojoj su, osim Srbije, selekcije Poljske, Holandije, Izraela i Češke. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA