Pešić konačno progovara o Teodosiću: Da li će otpisati još petoricu igrača?

Srbija trenutno u rosteru ima 17 igrača, na Evrobasketu ima mesta samo za 12

  • 15
Svetislav Pešić Foto: Marko Jovanović

Selektor Srbije Svetislav Pešić održaće konferenciju za medije u 13.30 u Štark areni neposredno pred put Orlova u Sloveniju, gde ih u Ljubljani od 20.15 u Stožicama čeka duel protiv domaće ekipe predvođene Lukom Dončićem i Goranom Dragićem.

Ovo će biti prvo oglašavanje Pešića nakon što je precrtao kapitena Miloša Teodosića sa spiska, pošto zvanične potvrde niti oglašavanja nikoga iz Saveza nije bilo posle te odluke, koja je izazvala veliku reakciju javnosti u Srbiji.

Pešić bi na konferenciji trebalo da objasni razloge precrtavanja Teodosića, ali i da otkrije kakva je situacija sa povredama Avramovića i Bjelice, koji su pod znakom pitanja za Evrobasket.

Trenutno posle otpisivanja Teodosića i Smailagića Srbija u rosteru ima 17 košarkaša, pa će do Evrobasketa Pešić morati da precrta još petoricu, ili još trojicu ukoliko su Avramović i Bjelica zbog povreda otpisani.

Ovo je i preostali roster naše reprezentacije:

Plejmejkeri: Vasilije Micić, Aleksa Avramović

Bekovi: Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Nemanja Nedović, Ognjen Jaramaz

Krila: Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Dejan Davidovac

Krilni centri: Nemanja Bjelica, Filip Petrušev, Boriša Simanić, Marko Jagodić-Kuridža,

Centri: Nikola Jokić, Nikola Milutinov, Balša Koprivica, Dušan Ristić

Podsetimo, Srbija će šampionat Evrope, koji počinje 1. septembra, krenuti u D grupi, čije će se utakmice igrati u Pragu. Rivali Orlova će biti Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka.

Prethodno će Pešićevi izabranici odigrati 25. avgusta meč protiv Grčke na domaćem terenu, odnosno 28. avgusta protiv Turske u Turskoj u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Prvi izazov za te utakmice je prijateljski meč protiv Slovenije 17. avgusta, a zatim 19. avgusta protiv Italije, a dan kasnije i protiv Nemačke ili Češke, u zavisnosti od ishoda utakmica.

Video: Pešić istakao da je Jokić prvi na treningu i da poslednji odlazi s terena: On je kao tambura

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ne razumem

    15. avgust 2022 | 12:11

    zasto teodosic treba da igra ? zato sto je najsporij na terenu ,zato sto neigra odbranu, i zato sto je mator da bi igrao

  • suma sumarum

    15. avgust 2022 | 12:13

    35 godina matoe za reprezentaciju , neigra odbranu , mnogo je spor. dovoljno argumenata

  • Baster

    15. avgust 2022 | 11:16

    Imam utisak da je Jokić postavio uslove i da će igra biti po sistemu koji njemu odgovara. Samo zlato može opravdati sve ovo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA