Rešeni svi problemi u BiH: Košarkaši i košarkašice dobili novac da otputuju na Eurobasket i Svetsko prvenstvo

Podsetimo, oni su prethodno objavili otvoreno pismo u kojem su molili sponzore, pa i državu da se uključi u rešavanje problema

  • 0
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine Foto: FIBA

Pravo niotkuda pre oko mesec dana stigla je informacija da košarkaške selekcije Bosne i Hercegovine imaju velikih problema da se domognu svojih takmičenja zbog finansijskih poteškoća. Zbog toga su čak poslali i otvoreno pismo u kojem su tražili od sponzora i državnih organa da se uključe u rešavanje problema.

U pitanje je bilo dovedeno i njihovo učešće na Evropskom prvenstvu za muškarce koje startuje 1. septembra, a potom i na Svetskom prvenstvu za dame koje kreće odmah po njegovom završetku. Ipak, deluje da su problemi rešeni, kako prenosi portal Klix.ba.

Naime, Veće ministara BiH donelo je odluku da dodeli 200.000 konvertibilnih maraka (oko 12.000.000 dinara) Košarkaškom savezu za finansiranje muške i ženske reprezentacije, odnosno za njihov odlazak na Evropsko i Svetsko prvenstvo.

Na vanrednoj sednici doneta je odluka da se sredstva dodele iz tekuće rezerve budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza za 2022. godinu. Ovime će biti kupljene i avionske karte za učešće na međunarodnim takmičenjima, a time će biti plaćen i smeštaj.

Video: Pešiću se žuri sa konferencije: Do kad ostajemo? Moram na ručak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA