Novi udarac za srpsku košarku: Orlići na poraz od ispadanja u Diviziju "B" u grupi do 16 godina!

Glave nam je došla Letonija, uprkos ubedljivoj prednosti na početku meča

  • 2
Košarkaši Srbije U16 Foto: FIBA Basketball (fiba.basketball)

Prosto je neverovatno šta se dešava sa mlađim kategorijama kada je košarka u pitanju. I dok su nas momci do 20 godina obradovali povratkom u "A" diviziju, a oni starosti do 18 godina doneli bronzu sa Evropskog prvenstva, potpuno drugačija situacija se dešava u Skoplju kod igrača do 16 godina.

Naime, oni se nalaze na samo poraz od eliminacije u Diviziju "B", što se 2019. godine desilo timu Olivera Popovića u Izraelu na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina. Ovoga puta, Aleksandar Glišić će pokušati da spasi što se spasiti može.

Posle poraza u osmini finala od Izraela, danas su nas u razigravanju od 9. do 16. mesta savladali Letonci u dramatičnoj završnici (76:78) i tako nas poslali da se borimo za 13. mesto, jedino koje garantuje opstanak u Diviziji "A", pošto se tri poslednjeplasirana tima sele u rang ispod.

Srbija je dobila prvu četvrtinu sa 21:12, ali je u svakoj sledećoj dolazilo do pada u igri, koji je na kraju kulminirao košem Ronaldsa Šulca za tri poena na osam sekundi pred kraj za pobedu Letonije. Savo Drezgić je pokušao da nam donese produžetak, ali je promašio za dva.

Srbija će se u petak protiv Danske (koju smo već dobili na ovom prvenstvu) boriti da izbegne selidbu u Diviziju "B", a taj meč je na programu od 14.15 časova.

Video: Jokić se sprema za Slovence: Izašao ranije, a potom i cela ekipa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majo

    18. avgust 2022 | 09:59

    Dokle ja da pricam svi napolje iz kss opet nam nema selekcije medju 20u evropi, ljudi gotovo 100posto se guraju deca u rep

  • Lord

    18. avgust 2022 | 08:57

    Ode nasa kosarka...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA