Skariolo u čudu: Gledam meč Srbija-Slovenija i ne znam da li da uživam ili ugasim TV da ne upadnem u depresiju

Selektor Španije oduševljen igrom Dončića i Jokića

  • 4
Serđo Skariolo Printskrin: Youtube/FIBA

Košarkaška reprezentacija Španije poražena je u prijateljskom meču od Litvanije 78:76, što je treći poraz u četiri prijateljska meča, a selektor Crvene Furije Serđo Skariolo ističe da je tim u procesu stvaranja. 

Skariolo sje anlizirao igru svog tima i istakao da je svestan da Španija nema kvalitet kao ranijih godina.

- Talenat je limitiran i ja to znam, ali kompetitivnost je tu. Moramo da verujemo d amožemo da izazovemo svakoga. Naravno nedostaje nam šut, što je košarka u osnovi. Ali, mislim da se borimo, napredujemo i učimo.

Potom, Skariolo je govorio i o favoritima na Evrobasketu.

- Litvanija je jedna od favorita. Fizički su jaki, atlete su i iskusni. Imaju mnogo igrača koji igraju u Evroligi, imaju top NBA igrače, 7-8 igrača igra na top nivou. Potom, gledao sam meč Slovenije i Srbije i razmišljao, da li da nastavim da gledam i uživam ili da ugasim televizor da ne upadnem u depresiju. Gledao sam igrače poput Dončića, Adetokumba, Jokića... Pričamo o NBA MVP-u. To je kao zemlja snova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djape

    19. avgust 2022 | 16:18

    Doncic najbolji evropski igrac svih vremena. Utrpo nam 40 ko od sale

  • Sudija Dred

    20. avgust 2022 | 13:04

    Dragi klinci, vi sto nikad niste gledali neke kosarkase na delu, znajte da statistika cesto ume da zavara. Puno je impresivnih kosarkasa sa ovih prostora, od nasih, velemajstor Kicanovic i najveca masina za koseve ikad, Drazen Dalipagic. Doncic? Ne, Drazen Petrovic. Rec je o energiji i fokusu, lakocom sa kojom je davao koseve. Inace, jasno je da su sve to izdanci YU skole pa da ne stavljamo nacionalne prefikse, pricamo o kosarci. Pre ovih majstora, Petrovica i Doncica, Mirza Delibasic je imao tu magiju sa loptom, samo manji kosgeterski jer je bio vise timski igrac i slabiju kondiciju, mnogo voleo cigare. Inace, Jokic je stvarno pravi biser, unikatni genijalac, pravi basketas sa ulice, igra van sablona i prava je sreca sto ima pametne trenere koji to vide, u nekim bi klubovima grejao klupu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA