Mladi košarkaši Srbije poslali Hrvate u B diviziju: "Orlići" završili prvenstvo na 13. mestu

Turnir završen sa dve pobede, uz veliki hendikep zbog izostanka Ognjena Radošića usled povrede u trećem meču grupne faze

  • 2
Mlada košarkaška reprezentacija Srbije Foto: FIBA

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije koju sačinjavaju momci do 16 godina uspela je da savlada Hrvatsku sa 70:63 i tako osvoji 13. mesto na prvenstvu Evrope, ali i obezbedi svojim naslednicima učestvovanje u A diviziji.

Srpski i hrvatski košarkaši su upravo međusobnim duelom i započeli prvenstvo. Tada su naši košarkaši imali prednost od 21 poena razlike, ali je na kraju Hrvatska slavila sa 86:77.

Osam dana kasnije, ekipe su se borile za opstanak u A diviziji i naši mladići su odneli pobedu. Hrvati su bolje otvorili meč, u drugoj deonici stigli i do dvocifrene prednosti, međutim ovoga puta preokret je napravila Srbija.

Srpski košarkaši su posle dve pobede u grupnoj fazi doživeli neuspehe od Izraela i Letonije, a zatim pobedama nad Danskom i Hrvatskom završili prvenstvo. Treba istaći da se u poslednjem meču grupne faze povredio Ognjen Radošić, najbolji strelac celokupnog turnira u prve dve utakmice turnira (27,5 poena po meču), što je predstavljalo ogroman hendikep za našu selekciju.

Video: Ostaje pesma i uspomena na Tea kapitena: Luda žurka srpskih košarkaša za Teodosića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA