≫ 

"Ćevapi su mi već bili omiljena hrana, Partizan može u plej-of": Egzum sjajno raspoložen na početku priprema

Australijanac smatra da će od Željka Obradovića moći mnogo toga da nauči

  • 8

Košarkaši Partizana danas su započeli sa pripremama za novu sezonu, koja će za razliku od nekih prethodnih sa sobom nositi breme igranja u Evroligi posle dužeg vremenskog perioda. Crno-beli su znatno pojačali roster kroz minulo leto i spremno će napasti mesto možda i u plej-ofu.

Jedan od igrača od kojih se definitivno dosta očekuje je Dante Egzum, koji je jedno od najvećih pojačanja u tekućoj sezoni za ekipu Partizana. Australijanac je u sjajnom raspoloženju došao na okupljanje i istakao da je spreman da odmah krene sa treninzima.

- Mislim da su svi u timu kul, vrlo su otvoreni, spremni da prionu na posao, mislim da je to glavna stvar. A kada imate takvu grupu momaka na okupu, mogu da se dese samo dobre stvari.

Smatra da će njegovo iskustvo koje je vremenom sakupio u Evroligi i NBA ligi dosta značiti ekipi.

- To što sam igrao prošle sezone u Evroligi je imalo dosta benefita za mene, sada sam spreman da izguram čitavu sezonu, imamo neke momke sa tolikim iskustvom, tako da mislim da će sve biti veoma dobro.

Može se reći da se Dante prilično oduševio kada je čuo da je skoro 5.000 sezonskih ulaznica već prodato za predstojeću sezonu.

- To je definitivno jedan od razloga zbog kojih sam došao ovde, čuo sam toliko toga o navijačima. Želim da vidim sve to iz prve ruke sa terena, želim da budem tamo. Vrlo sam uzbuđen zbog toga.

Biće to i sjajna prilika za saradnju sa Željkom Obradovićem za kojeg je Egzum imao isključivo reči hvale. Isto tako, ističe da će dati 100% svojih mogućnosti za Partizan.

- Želim da učim što je više moguće, da budem kao sunđer, da vidim kakva je njegova taktika. Nadam se da možemo da uradimo zajedno nešto veliko. Igraću čvrsto, daću svojih 100% svakog puta, pokazao sam već da mogu da zakucam preko drugih, tako da se nadam da to mogu da ponovim ovde.

Optimističan je Egzum i po pitanju plasmana Partizana u plej-of Evrolige.

- Mislim da definitivno može. Prošle sezone sam bio deo nekoliko utakmica u Evroligi, mnogo toga se uvek rešavalo u poslednjih nekoliko minuta četvrte četvrtine, tako da ukoliko budemo mogli da se adaptiramo i uspemo da se smirimo, za šta mislim da imamo tim i talenat da to i uradimo i pobedimo u tim mečevima.

Za kraj, Dante je rekao da jedva čeka da sedne u neki restoran i ponovo okusi naše čuvene ćevape, što su bili neki trikovi za koje je čuo od saigrača.

- Nisu to saveti, ali svi su mi rekli da isprobam hranu. Moja hrana pre nego što sam uopšte došao ovde su bili ćevapi, tako da jedva čekam da isprobam ćevape na različitim mestima. Nadam se da ću maksimalno uživati u kuhinji i kulturi.

Video: Avramović pred Evroligu: Naši apetiti će rasti kako budu padali protivnici u Areni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 32 zagorska

    22. avgust 2022 | 19:02

    Voli ćevape a okrkaće kobaju

  • Lakirana cipelica

    22. avgust 2022 | 18:35

    Nemoj da zderes cevape, nego zapni da se izboris za minute u ekipi

  • Ostoja

    22. avgust 2022 | 21:42

    Sve se moze kad se hoce...al posto se igra za pare(citaj nisu domaci igraci)...tesko labude...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA