≫ 

Italijani preslišali Ukrajinu, Litvanci prestigli Francuze

Nije bilo većih iznenađenja u nastavku kvalifikacija

  • 1
Nikolo Meli Foto: MN Press

Košarkaši Italije pobedili su 97:89 Ukrajinu, dok je Gruzija sa 77:66 bila bolja od Holandije u mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

U okviru grupe L košarkaši Italije su nadigrali Ukrajinu i pored odličnog otpora. U pobedničkom timu, najefikasniji je bio Simone Fontekio koji je susret završio sa 20 poena, a pratio ga je Nikolo Meli sa 17 poena i 6 skokova, dok je Menion imao 11, a 10 Danilo Galinari.

Svjatoslav Mihailjuk upisao je 11 poena, po 10 su dodali Volodimir Herun, Denis Lukašov i bivši centar Barselone Artem Pustovoj.

U drugom meču, rival Srbije na predstojećem Evrobasketu, ekipa Holandije je igrla dobro, ali je Teo Mekfaden u bio, i te kako, raspoložen za igru i sa 19 poena predvodio je svoj tim do pobede. Uz njega, najefikasniji je bio Toko Šengelija sa 20 poeana.

U redovima Holandije, najefikasniji je bio de Jong sa 22 poena, a 13 je ubacio Klof.

Kada je reč o mečevima grupe K, Litvanija je pobedila Mađarsku sa 88:78 i prestigla Francusku  na tabeli. Sa po 17 poena najefikasniji bili Domantas Sabonis i Jonas Vanačijunas, dok je 13 poena upisao Mindaugas Kuzminskas.

Što se tiče Mađarske, fantastičan je ponovo bio Adam Hanga sa 19 poena, dok je iskusni David Vojvoda postigao 15, a Varadi 13 poena.

Video: Ivanić: Stanković i Kanga su pričali na poluvremenu, znali smo da će ga menjati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ......

    25. avgust 2022 | 05:01

    Sto ih Italijani ne pustise? E bre kakvi su to coveci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA