≫ 

Itudis ljut na sudije, ali pun pohvala za navijače: "Svaka vam čast na atmosferi"

Oduševljen je grčki selektor publikom u Beogradu

  • 5
Dimitris Itudis Foto: Telegraf

Selektor košarkaške reprezentacije Grčke Dimitris Itudis čestitao je reprezentaciji Srbije na pobedi protiv njegove selekcije, ali je potencirao i to što sem Janisa Adetokumba nijedan grčki košarkaš nije imao slobodno bacanje.

Itudis je čestitao Srbiji pobedu, kao i navijačima na atmosferi koju su napravili.

- Dobili su meč, svaka im čast na tome, borili smo se, dvojica igrača su se povredila, nadamo se da nije nešto strašno. Ova diskusija oko bacanja je već uveliko počela. Igrači žele da igraju košarku pred sjajnom atmosferom, svaka čast Srbima na sjajnoj atmosferi. Nagrađeni su, ali mislim da smo i mi igrali vrlo dobru utakmicu, ali ima detalja koje moramo da popravimo. Dali smo Jaramazu da da dve trojke, Jokiću isto uz zvuk sirene. Drugi igrači nisu bili na bacanjima, sem Janisa. Verovatno nismo bili dobri da izvlačimo faulove, Kalates i Slukas nisu to mogli da urade, nisu bili dovoljno dobri.

Prokomentarisao je Itudis i dešavanja u grupi I, gde je Letonija savladala Tursku, a Velika Britanija selekciju Belgije.

- Pre svega, ako su pobedili, čestitke ako su pobedili. Nisam sklon tome da imamo nešto u džepu, ušli smo mi i Letonija sa 3-1, ali to nije prednost do kraja. To je prva stvar, a drugo se ne zna koji će tim biti tu kroz prozore u novembru. Svaka utakmica je važna i za nas i za Srbiju i za Belgiju... Da li je bilo komplikovano, bilo je već i pre utakmice. Što se tiče povreda, bio sam jasan, jedini način da se sport, izvanredan sport, da bude bolji što se tiče loudinga igrača. Što se tiče nas, oba igrača su imala problem sa povredama i nisu mogla da se vrate, doktori su tu da snime i da vide.

Još jednom o slobodnim bacanjima o kojim je govorio i Tajler Dorsi.

- Tajler Dorsi je govorio za slobodna bacanja. Nismo dobili faulove, pokušaćemo da Kalates, Slukas, Tajler da dobiju više faulova. Što se tiče strategija, gospodin Pešić će vam reći. Možda je on odlučio da ne faulira ostale.

Video: Novak stigao u Arenu: Svi su u delirijumu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srle

    25. avgust 2022 | 23:12

    I treba da pregleda utakmicu i sudjenje, Grci su u svakom trenutku pravili faul na nekom našem igraču,a da ne pričamo za ponašanje njihove zvezde prilikom izvođenja slobodnih bacanja i ćutanje sudija na sve to.

  • Kika

    25. avgust 2022 | 23:16

    Ko gubi ima pravo da se ljuti.

  • Maksa

    25. avgust 2022 | 23:13

    Gospodin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA