Pokuševskom nudili da igra za Grčku: "Ja sam iz Srbije i jako sam ponosan na to, odmah sam makao ponudu!"

Moćne reči srpskog košarkaša

  • 2
aleksej Pokuševski Foto: AP/Tanjug

Iako nije na reprezentativnom spisku Svetislava Pešića zbog "zabrane" koju je izrekla ekipe Oklahoma Siti Tander iz straha da se ne povredi tokom okupljanja naših košarkaša, to ne znači da im Aleksej Pokuševski na ovaj ili onaj način ne pruža podršku iz dana u dan.

Videli smo ga na susretu protiv Grčke u "Areni", a koliko želi da zaigra za Orlove govore i njegove reči iz podkasta "Alesto" koji vodi dobro poznati Aleksandar Aca Stojanović. Naglasio je da je imao ozbiljnu ponudu da promeni državljanstvo i zaigra upravo za Grke.

- Nudili su mi da igram za Grčku, ali makao sam to odmah, nije to ni bilo pitanje za mene. Ja sam iz Srbije, ponosan sam jako na to. Želim da igram za Srbiju, imam dosta godina pred sobom u kojima ću biti u reprezentaciji, nadam se. Da igram za srpsku reprezentaciju sa istorijom kakvu ima je za mene veliko zadovoljstvo i odgovornost - rekao je Aleksej.

Inače, Pokuševski je pre odlaska u NBA ligu igrao za Olimpijakos i bio je deo grčkog velikana, za koji je upisao poene u Evroligi još dok je bio maloletan. Njegov raskošan talenat prepoznala je upravo Oklahoma, koja je bila spremna da napravi trejd sa Minesotom kako bi ga sa 17. mesta izabrala na Draftu.

Imao je Poku dosta oscilacija na početku svoje karijere u NBA ligi, ali je kako je vreme odmicalo uspevao da se prilagodi, mada je dosta vremena proveo i u razvojnoj ligi. Prosečno je provodio 7,6 poena uz 5,2 skoka i 2,1 asistenciju po utakmici.

Video: Hit reakcija Pešića nakon prekida konferencije: Ajde, onda idite

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • beast

    27. avgust 2022 | 20:18

    Respect za mladog brata!

  • Ribničanin89

    27. avgust 2022 | 22:00

    A to što nisi hteo da igraš ni jednu utakmicu za mlađe kategorije nema veze. To se ne računa hahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA