Srbija bez dileme na pobedničkom postolju: Poznati košarkaški portal nam predviđa srebro na Eurobasketu

Sa nama bi prema njihovom pisanju u finalu igrali Slovenci, uz isti epilog kao pre pet godina

  • 4
Košarkaška reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Košarkaši Srbije su nas obradovali pobedom protiv Grčke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo posle produžetka u "Štark Areni" (100:94), a to kao da je povratilo poverenje evropskih stručnjaka, koji naš tim ponovo kotiraju vrlo visoko i predviđaju nam medalju na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Podsetimo, FIBA je bila vrlo oštra kada je pre osam dana objavila svoje predviđanje na kojem je Srbiju stavila tek na peto mesto (?!), a ispred nas su se našli timovi Slovenije, Francuske i Grčke na podijumu, odnosno Litvanci koji bi zauzeli četvrto mesto, što će reći da je čelna kuća košarke smatrala da nam je četvrtfinale maksimum.

Ipak, drugačiji tonovi stižu od specijalizovanog košarkaškog portala BasketNews koji za Jokića i družinu "planira" medalju i to onu srebrnog sjaja. Naime, ovaj portal smatra da će Slovenci odbraniti titulu evropskog šampiona i to u finalu protiv Orlova, istom onom koje se igralo 2017. godine.

Treće mesto bi prema tim predviđanjima pripalo Francuzima, a na četvrto mesto bi se plasirali Litvanci, dok bi sa druge strane Grci "izvisili" i završili svoj put u četvrtfinalu, a potom na petom mestu. Špancima se predviđa tek šesta pozicija, a među najboljih osam bi se plasirali još Turci i Italijani.

U prvih 12 našli bi se još Nemci, Hrvati, Česi i selekcija Bosne i Hercegovine, koja doduše nije oduševila protiv Crnogoraca u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Nadamo se da će, ipak, Orlovi uspeti da se domognu one najsjajnije medalje i da ćemo ih 19. septembra dočekati u Beogradu na platou ispred Gradske skupštine.

Video: Hit reakcija Pešića nakon prekida konferencije: Ajde, onda idite

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija Dred

    28. avgust 2022 | 15:27

    Po prikazanoj igri Litvanija, Francuska pa tek onda Slovenija, za koju iskreno mislim da nece uzeti medalju. Srbija ima dovoljno znanja i talenta sve da pobedi, pitanje je samo zdravlja i malo sportske srece u finalnoj fazi takmicenja. U grupi cemo se prosetati samo tako.

  • SaNDzAK AiRLiNES

    28. avgust 2022 | 09:25

    🇹🇷 Turska je Šampion 100%

  • Sharac

    27. avgust 2022 | 22:43

    1. Francuska 2. Grcka 3. Slovenija 4. Italija 5. Srbija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA