≫ 

Moćni Janis "sravnio" Belgiju i poslao Srbiju na deobu 3. mesta: Plasman na SP sada deluje dosta realnije!

Ubedljiva pobeda Grka daje nam nadu da bismo mogli da odemo na Filipine, Indoneziju i u Japan

  • 0
Srbija - Grčka, Košarka Foto: Nikola Tomić

Moćna Grčka "sravnila" je Belgiju pred rekordnim brojem gledalaca za evropske kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i tako faktički pomogla Srbiji da dođe na deobu trećeg mesta u grupi, te da san o odlasku na sledeće veliko takmičenje ostavi kao veoma realno - 85:68.

Trpao je nemilice sjajni Janis Adetokumbo, pogađao je mnogo bolje nego što je to bio slučaj protiv Srbije i na kraju je došao do učnika od 24 poena uz sedam skokova, a pratio ga je nestvarni Tajler Dorsi koji se izgleda baš naoštrio za ovaj prozor, pošto je posle Srbije odigrao sjajnu partiju i sa Belgijom ubacivši 22 poena.

Dvocifren je bio još samo Nik Kalates sa 12 poena, dok se kod Belgijanaca istakao Obasoan sa 14 poena i tri skoka, odnosno Ismael Bako koji je bio blizu dabl-dabla uz 12 poena i devet uhvaćenih lopti.

Meč je bio rešen već tokom prve četvrtine, kada je Grčka uspela da ubaci čak 30 poena Belgijancima, naspram samo 15 koliko je dala ova selekcija. Do kraja se igralo u priličnom egalu, tako da Đavoli ipak nisu dopustili potpunu blamažu.

Kristaps Porzingis, Davis Bertans Foto: FIBA

U drugom meču naše grupe sastali su se Velika Britanija i Letonija, a gosti su daleko teže nego što se to uopšte i očekivalo savladali Ostrvljane posle velike drame u poslednjoj četvrtini - 80:87. 

Imali su Britanci priključak sa Letoncima sve do samog kraja, ali su u odsudnim momentima ipak pali, za šta se može reći da je rezultat odsustva najboljeg igrača Ou-Džija Anunonbija, koji je odlučio da ne zaigra za svoj nacionalni tim u ovom prozoru.

Neverovatni Kristaps Porzingis je na kraju bio prevaga sa 29 poena uz 14 skokova, a pratio ga je Rihards Lomažs sa 16 poena, dok je Heson na drugoj strani bio najbolji za Britance.

Stanje na tabeli grupe je sada takvo da je Letonija na prvom mestu sa skorom 5-1 i gotovo izvesno će se naći na Svetskom prvenstvu, a prati ih Grčka sa 4-2. Belgija i Srbija dele treće mesto sa skorom 3-3, ali treba podsetiti da ovi prvi imaju prednost u međusobnom dvoboju, jer su u prvoj fazi kvalifikacija dobili oba duela protiv Pešićevih Orlova. Peta je Turska sa 2-4, a poslednji Britanci sa 1-5.

U sledećem prozoru, Srbija prvo gostuju Velikoj Britaniji, a onda igraju sa Turskom kući, tako da se može reći da će ovo biti presudan prozor.

Video: Zagrevanje Srbije u Turskoj pred punim tribinama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA