≫ 

"Dok sam ja selektor, neće se dizati tri prsta": Skandal u reprezentaciji Bosne i Hercegovine

Novi potres u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine

  • 14
Bosna i Hercegovina Foto: Fiba.basketball/

Skandalima u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine nema kraja, a nakon velike krize sa putovanjem na Evrobasket, sada je isplivao na videlo i skandal u mlađim kategorijama ženskih selekcija, gde je u glavnoj ulozi bila selektorka Jasna Sliško.

Naime, kako navodi "Glas Srspke", dve igračice banjalučkih klubova Mladi Krajišnik i Feniks, Milica Bosnić i Teodora Gvozden, bile su izložene mobingu na nacionalnoj osovi tokom deset dana priprema u Sarajevu i na turniru u Sloveniji.

Ovi klubovi iz Banja Luke poslali su dopis na adresu Glasa Srspke, gde se navodi da je igračicama najstrože zabranjeno da dižu tri prsta prilikom šuta za tri poena, a ukoliko to urade, da im je zaprećeno da će im biti odsečena ruka.

Dopis saopštenja KK Feniks izdao je Darko Kosić, predsednik ovog kluba, gde se takođe navodi kako igračicama navodno nije bilo dozvoljeno da se prekrste prilikom ulaska u igru, da su im oduzimani mobilni telefoni i čitane privatne prepiske, kao i da je tokom putovanja u autobusu puštan film o "genocidu u Srebrenici".

Ipak, u izjavi za Glas Srspke, Jasna Sliško navodi da ne postoji nikakva zabrana da se igračice prekrste, kao i da nije istina da je pušten film o Srebrenici, ali ne poriče da je zabranjeno pokazivanje tri prsta i da će tako biti dok je ona selektorka.

Jasna Sliško Jasna Sliško; Printskrin: Youtube/SportIN televizija

- Palac, kažiprst i srednji prst zajedno neće se dizati dok sam ja u reprezentaciji. Ne znam šta je međunarodni znak. Poštujem pravila FIBA. Za svoje odluke imam podršku ljudi koji su me ovde postavili, a ne znam zašto dete od 13 godina ne bi poštovalo. Apsolutna laž je da je deci zabranjeno da se prekrste po ulasku na teren ili u sličnim situacijama, a film o Srebrenici, koju uopšte ne spominjem, ježim se na sam pomen, nikad nije puštan. Deca u reprezentaciji će raditi kako ja kažem, radi mira. Poštujem svaku veru, ali kod nas u selekciji nijedno dete nije pokušalo da se prekrsti, bar ja to nisam videla - rekla je Sliško za Glas Srpske.

Selektor pionirki BiH dotakla se i oduzimanja telefona i čitanja poruka. Naglasila je da je dobila dojave da pojedini treneri podrivaju njen rad i potvrdila je da je čitala i prepisku Gvozdenove sa majkom.

- Tačno znam ko je od trenera i šta pisao igračicama, u pitanju su njih dve, tri. Samo jedno veče smo rekli deci da donesu telefone da vidimo šta im je pisano. Potvrdilo se ono što smo saznali. Primetila sam da me dete ne sluša, a Teodoru niko nije ostavio na granici, već kada je majka Milice Bosnić došla po svoje dete, ponudila se da preveze i Gvozdenovu do Banjaluke. Pitala sam Teodoru da li želi, ona je potvrdno odgovorila - istakla je Sliško.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baxter88

    7. septembar 2022 | 11:02

    Eto, a vi i dalje navijajte za Jusufa Nurkica, Halilovica i ostale Turke koji mrze Srbe i Srbiju! Ma danas svim srcem uz Litvance a Turci nek idu kuci za Sarajevo gde im je mesto!

  • Kizo

    7. septembar 2022 | 10:56

    Napustiti sve selekcije što se tiče Srba!!! Sramota, sramota, sramota!!!

  • Boske100

    7. septembar 2022 | 12:20

    A đe je sada onaj Aziz što na konferenciji za medije priča o nekom "insanu" i "nefsu"? Propagiranje turskih izraza u reprezentaciji BiH je izgleda dozvoljeno?! I neka je, neka samo kažu slobodno, "mi smo turci". Ni jedan, ma ni jedan čovjek pravoslavne vjere iz Bosne i Hercegovine ne može i neće da navija za njih. Mi navijamo samo za SRBIJU!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA