≫ 

Ostoja Mijailović: "Boli me kad vidim da se navijači dele zbog nekih ljudi, Partizan je iznad svakoga"

Predsednik košarkaškog kluba je govorio o kandidaturi za predsednika Sportskog društva

  • 28
Ostoja Mijailović Foto: ATA Images

Nije mnogo ostalo do izbora u Sportskom društvu Partizan, koji će se održati u ponedeljak, 12. septembra, gde je kandidaturu podneo i Ostoja Mijailović, predsednik košarkaškog kluba Partizan, koji želi da s vladavine "skine" predsednika fudbalskog kluba crno-belih.

Košarkaški klub je uspeo da samo za 24 dana proda više od 10.000 sezonskih ulaznica, čime su oborili i rekord Evrolige. Zbog ovoga, predsednik Ostoja Mijailović je i dobio "vetar u leđa", te ga je to nagnalo da i podnese kandidaturu, istakao je on za "MozzartSport".

- Podneo sam kandidaturu za mesto predsednika JSD Partizan i tim povodom želim da se obratim kompletnoj crno-beloj javnosti. Očigledno je da aktuelna rukovodeća garnitura već neko vreme ne radi posao kako treba i da je potrebna sveža krv koja bi predano radila na oporavku čitavog sportskog društva i pomagala svaki klub pojedinačno. Njihov četvorogodišnji mandat je istekao pre tri godine, skupština nije sazvana pilično dugo i tek sada kada sam ja javno istako želju da se kandidujem, ona je sazvana velikom brzinom za 12. septembar u 17 časova. Aktuelno rukovodstvo JSD Partizan nije našlo za shodno da o tome obavesti javnost. Kao da armija naših navijača ne zaslužuje da zna da će se održati izbori u najvišem telu našeg sportskog društva.

- Čujem da planiraju organizaciju tri prstena privatnog obezbeđenja za Skupštinu JSD. Da je brane od koga? Od predstavnika klubova koji se bore za taj Partizan? Spominju se razne pretnje ljudima iz uslovno rečeno manjih klubova. Da će ostati bez posla, da će im se desiti ne znam šta... Svašta se priča... Čujem da su direktoru jednog on naših klubova koji operativno pomaže rad JSD obećali restoran Partizana na poklon, a da će restoran biti obnovljen o trošku fudbalskog kluba, samo ako pobedi kandidat aktuelne vladajuće garniture u JSD Partizan. I onda čujem da je svom predsedniku kluba rekao da je on doneo odluku da glasa jer je dobio ponudu koja se ne odbija. A bez obzira na predsednika, pravo glasa ima zakonski zastupnik, odnosno lice zavedeno u APR-u.

Ostoja Mijailović Foto: Marko Jovanović

Nije se libio Ostoja da otkrije i buduće planove sportskog društva, ukoliko dođe na to mesto.

- Novi Upravni odbor SD i dalje treba da najvećim delom čine predstavnici klubova, ali smatram i da moraju da se otvore vrata za ugledne privrednike, dokazane Partizanovce koji već pomažu, ili su pomagali, ili žele da pomognu neke od naših klubova. Taj odnos bi trebalo da bude 80-20 u korist predstavnika klubova koji bi i dalje odlučivali o svojoj sudbini, ali bi na taj način izašli iz čaure i otvorili prostor za pravljenje održivog budžeta sportskog društva od kojeg bi oni najmanje profitabilni klubovi imali najveću korist.

- Klubovi ne treba da žive od milostinje jednog kluba. Naravno, fudbalski klub i košarkaški klub, kao perjanice sportskog društva koje oko sebe generišu najveću bazu navijača, moraju da pronađu način da deo zarađenih ili sredstava dobijenih od sponzora preusmere na ostale članove crno-bele porodice, ali i JSD Partizan mora da ima svoj budžet.

Ostoja Mijailović Foto: MN Press

Takođe, Ostoja Mijailović je otkrio i šta ga najviše "boli" što se tiče Partizana, kao i čitave priče u sportskom društvu.

- Kada vidim da smo došli u situaciju zbog nekih neodgovorinih ljudi, da im ne spominjem imena, lako će se prepoznati... Da smo zbog njihovih neodgovornih nastupa u javnosti, nekih nečinjenja i nekih radnji iza zatvorenih vrata došli u situaciju da se navijači Partizana dele i prepucavaju ako podržavaju jedan klub iz porodice, onda su automatski protiv onog drugog. Te zato što uprave nisu u dobrim odnosima, te iz nekih drugih razloga koji su plod mašte onih koji bi da mešerate i ubiru plodove od Partizana...

- To su nedopustive stvari i toga me je jako sramota. Kao partizanovac, kao neko ko je sebe posvetio Partizanu, neko ko svoj novac ulaže u Partizan, stidim se tog šizofrenog stanja. Teške godine za crno-belu porodicu su neke stvari isterale na čistinu, sada je vreme da obnovimo to zajedništvo i porodičan odnos jer je Partizan veći i važniji od svih nas.

Video: Partizan u problemu sa pojačanjima, Mijailović otkrio: Ne možemo da dovedemo nijednog mladog talenta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čačanin

    9. septembar 2022 | 16:30

    Ostoja, čuknuo sam levo krilo od Golfa 3, ulubilo se poprilično, kad bi mogao da mi to središ na brzinu? Čovek je odličan limar i ima brze ruke.

  • Coas

    9. septembar 2022 | 16:23

    Na sve funkcije se postavljaju lgbt pripadnici i posle se cudimo sto hoce da se setkaju po Srbiji.

  • Mo

    9. septembar 2022 | 17:16

    Samo isterati ,najuriti vucele ,vazure ,vezare...celokupnu upravu i veliki broj igraca FK Partizan !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA