Utučeni Furnije otkrio zašto nije bilo navijača Francuske: "Bilo je skupo da dođu čak u Berlin"

As Francuske je pomalo i iznenadio ovom izjavom

  • 0

Košarkaška reprezentacija Španije je uspela da napravi ogromno iznenađenje i osvoji zlatnu medalju na Evrobasketu, gde su u finalu bili bolji od Francuske rezultatom 88:76. Utučeni Francuzi su ipak smogli snage i zastali pred novinare gde su pričali o razlozima poraza.

Osim Rudija Gobera, epitet najboljeg igrača i zvezde u reprezentaciji Francuske je pripao i Evanu Furnijeu, koji je i objasnio šta se desilo sa Huančom Hernangomezom u ovoj utakmici, pošto je bio apsolutno neverovatan sa svojim šutevima izvan linije 6,75.

- Ne, nije me iznenadio, on je dobar igrač, on je odličan šuter. On nije šutirao tako dobro tokom turnira, ali kad je pogodio jednu, drugu, treću... Znao je da će ući i ostale. Ali kad to uradite, dobijete samopouzdanje i to je to.

Francuska je dosta loše počela meč, za šta Furnije smatra da je kriva odbrana, a onda je govorio i o Španiji koja je uspela da osvoji turnir iako joj niko nije davao šanse pre početka.

- Oni su imali odlične igrače, različite tipove igrače. Igrali su tako dobro zajedno, ali znate, oni su bili prejaki kad su igrali ovako zajedno. Odigrali su i iskoristili svoje snage. Imaju odlične trenere i ceo taj staf, imaju oni iskustva. Oni su mogli da čitaju ekipe u odbrani i napadu. Na turniru su bili najstrpljivija ekipa na turniru. Uvek su mogli da pronađu šut na nekoj poziciji, našli bi nekog i bili su najbolji tim na ovom turniru. Bilo je malo iznenanđujuće, ali to je Španija ipak.

Povrh svega, Furnije ne može da kaže da je razočaran, već ističe da će naučiti iz svojih grešaka.

- Izgubili smo. To je sve što mogu da kažem. Bilo je teško, ne znam kako ću se osećati za 10 godina, ali propustili smo priliku da osvojimo zlato.

Za kraj, ovaj košarkaš je kratko otkrio i zašto nije bilo navijača Francuske u finalu.

- Bilo je skupo.

Video: Kakav otac, takav sin: Peđa Stojaković i dalje ne maši, Andrej nasledio njegovu ruku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA