≫ 

Amerikanci ne veruju u Jokića: Eksperti sumnjaju da će treći put uzastopno osvojiti MVP titulu

Poznati portal ESPN stavio je Nikolu na drugo mesto

  • 10
Nikola Jokić Foto: FIBA

Dominirao je cele prošle sezone u NBA ligi, drugi put u nizu osvojio MVP titulu, a potom došao na Evrobasket i ponovo pokazao svoju moć. Ipak, Amerikancima to nije dovoljno uverljivo da stave Nikolu Jokića na prvo mesto favorita za najkorisnijeg igrača naredne sezone.

Poznati portal ESPN tradicionalno je rangirao igrače pred predstojeću sezonu. Bogdan Bogdanović je tako zauzeo 100. mesto, o čemu je već bilo reči, a postepeno je došlo vreme da se vidi i ko to stoji na samom podijumu.

Nekih većih iznenađenja kada su imena u pitanju nema, osim činjenice da Lebron Džejms više nije među pet najboljih. Sada se na toj petoj poziciji nalazi Stef Kari, dok je stepenicu ispred njega Džoel Embid.

Treće mesto očekivano je pripalo Luki Dončiću, dok je američki portal odlučio da našeg Nikolu Jokića umesto na prvo stavi na drugo mesto i to iza najvećeg rivala i takmaca, ali i velikog prijatelja, moćnog Janisa Adetokumba.

ESPN ne smatra da Jokić može do titule najkorisnijeg tri godine u nizu, ali zato misli da će Janis uspeti da se vrati na staze stare slave. Na Nikoli je, naravno, da ih u to razuveri, kao i prošle godine i da ga za nekih 10 meseci ponovo dočekamo sa jednim od najvećih priznanja.

Video: Šreder komentarisao Jokića, Janisa i Dončića: Dešava se i najboljima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    23. septembar 2022 | 16:51

    nebitna nagrada mvp regularne sezone.bitno je jedino ko je na kraju sampion

  • Pp

    23. septembar 2022 | 17:09

    Nikola je vrhunski igrač, ali nije pobednik. Statistika je jedno a stvarni uticaj na osvajanje trofeja je drugo. Videli smo i na Evropskom prvenstvu da jednostavno nije vodja i da i u Evropi ima boljih od njega, a kamoli u NBA.

  • Dejan

    23. septembar 2022 | 17:01

    Dobro,znači ove godine Jokić neće biti mvp

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA