≫ 

Zvezda jedva preživela Peristeri: Grci promašili trojku za pobedu, Jovanovićev tim lako ispustio +14!

Bilo je problema za crveno-bele na Kipru

  • 17
ognjen dobrić Foto: MN Press

Crvena zvezda nastavila je da prikazuje dobru formu na pripremama za novu sezonu, gde će pokušati da se izbori za što bolji plasman u Evroligi i eventualno napadne mesto među osam najboljih ekipa. Večeras je crveno-belima u glavnom gradu Kipra, Nikoziji, protivnik bio grčki Peristeri na turniru "Neofitos Handriotis" i može se reći da je sastav Vlade Jovanovića imao dobru proveru - 73:72.

Delovalo je od samog starta da Zvezda ima kontrolu nad utakmkicom. Poveli su crveno-beli odmah na početku utakmice, a potom su tu razliku čuvali u svojim rukama do samog kraja. Igrao je beogradski tim na nešto manji broj poseda, ali je držao sasvim dobre procente šuta, naročito iz reketa (oko 65%).

Jedino što realno može da zabrine trenera Jovanovića jeste prevelik broj izgubljenih lopti zbog kojeg se činilo da Peristeri do samog kraja može da unese dramu u ovaj meč. Već na pet minuta pred kraj je Zvezda uspela da "prebaci" 20 poklonjenih lopti rivalu, mada ni sama grčka ekipa nije preterano blistala u tom segmentu.

Tako, iako je razlika išla i do +14, ali se u završna dva i po minuta ušlo sa samo tri poena prednosti na strani Crvene zvezde. Borbeni Grci pokazali su zube i dokazali da se nijedan protivnik ne može tako lako shvatiti.

Luka Mitrović Foto: Marko Jovanović

U pravom momentu su stigli poeni novog pojačanja Zvezde, Bena Bentila pod košem, posle čega je usledila trojka Leonidasa Kalesakisa, koji je dodatno produbio dramu na ovom susretu. Imao je Markus Denmon šansu i da potpuno poravna rezultat posle faula u napadu koji je načinio Luka Mitrović, ali je bio neprecizan.

Usledilo je jedno promašeno bacanje Luke Mitrovića, a Aleksa Radanov je doneo Peristeriju nadu da bi mogao da napravi čudo svojim zakucavanjem, kojim je primakao Grke na poen zaostatka. Zvezda nije pogodila preko Holanda, pa ponovo preko Mitrovića i usledile su sekunde strepnje.

Ipak, na kraju je Dimitrios Moraitis promašio otvorenu trojku za pobedu, ali isto tako stavio prst na čelo svima u timu crveno-belih da se nijedan protivnik ne sme otpisati do poslednjeg zvuka sirene.

Najefikasniji u Jovanovićevom sastavu bio je Ognjen Dobrić sa 16 poena, sa jednim manje je susret završio Džejlen Adams, dok je Ben Bentil upisao 13 poena. Dvocifren je bio i Nikola Ivanović koji je završio sa 12 poena. Na drugoj strani od srpskih košarkaša nastupao samo pomenuti Radanov upisavši 10 poena.

Video: Daću sve od sebe da pomognem ekipi: Lazarević spreman za novu sezonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    23. septembar 2022 | 18:59

    Zar mi sa ovakvim timom da nastupamo u Evroligi?Sa raspalim Kuzmićem, promašenim Holandom,zalutalim Adamsom...Fali nam još Cirbes😂! Nemamo se moja braćo baš čemu nadati.Partizan, naš ljuti rival bi ove oduvao sa 25-30 razlike.Nemamo ama baš nikakav razlog za slavlje već za veliku brigu.A komentator na Areni priča kao da smo neka Nba ekipa.

  • lux

    23. septembar 2022 | 21:26

    zna se da su bez sudija i saveza vellika nula..a niko normalan ih ne fozivljava kao nedto bitno i vazno..u evropi su kanta za napucavanje

  • realno

    23. septembar 2022 | 19:00

    Ne razumem zasto daju loptu centrima da oni dodaju lopte, Mitrovic i Kuzmic izgubili jedno 6,7 lopti tako sigurno. Adams odlican na kraju imao tu jednu gresku. Holanda niko ne igra, retko prima lopte to mora da se promeni. Dobric najbolji, Lazarevic i Lazic odlicni u odbrani, Bentil sipa, u duplo boljoj formi nego Singleton

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA