Glasio za velikog talenta hrvatske košarke, pa nestao: Sada će pokušati da oživi karijeru u Bostonu

Veoma čudan košarkaški put ima ovaj mladi igrač

  • 0
Luka Šamanić Foto: MN Press

Ljubiteljima košarke sa ovih prostora i te kako znači ime Luke Šamanića, hrvatskog košarkaša rođenog 2000. godine, koji još nije uspeo da ispuni ni trunku potencijala koji poseduje. Muči se Šamanić u NBA ligi, dok je sada dobio i novi klub - Boston Seltikse.

Šamanić je neko ko je još od najranijeg doba pokazao da se radi o velikom talentu, igrajući za Zagreb beležio je neverovatne utakmice gde je neretko imao i preko 30-40 poena na meču. Sve je to bilo dovoljno da ga sa 16 godina "pokupi" Barselona, koja ga je prosledila svojoj "B" ekipi, odnosno, mlađim kategorijama.

Hrvat je i tu nastavio sa sjajnim igrama, sa 18 godina je stigao u Olimpiju da stekne iskustvo seniorske košarke pre nego što se otisne na NBA draft. Na draftu 2019. godine ga je pokupio San Antonio sa 19. pozicije, ali se nije naigrao baš u ovom klubu.

Otpustili su ga u oktobru prošle godine, a on je samo pet dana kasnije potpisao ugovor sa Njujork Niksima, koji su ga prosledili svojoj ekipi iz G lige. U martu je ostao i bez ovog kluba, da bi sada potpisao ugovor sa Boston Seltiksima.

Boston već ima dosta problema zbog skandala s njihovim trenerom, dok je nesreća utome i veća, što je Robert Vilijams doživeo povredu koja će ga odvojiti od terena na tri meseca.

Video: Prsten je moj: Kari trojkama zapečatio šampionsku titulu Voriorsa, pokazao gde će ga nositi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA