≫ 

Velika šteta: Mega imala pobedu u rukama protiv moćnog ruskog tima, Lokomotiva jedva izvukla živu glavu

Na kraju je i Kazalon promašio trojku za pobedu

  • 0
Malkolm Kazalon Foto: ABA liga - KK Mega Soccerbet - Ivica Veselinov

Šteta! Imala je Mega u svojim rukama čvrsto stegnutu ekipu Lokomotive Kuban iz Krasnodara na VTB Superkupu, činilo se da nema šanse da ispusti pobedu iz svojih ruku posle prednosti od šest poena na tri minuta pred kraj, ali su na kraju isplivale "dečije" bolesti i neiskustvo mladih igrača - 95:93.

Bio je ovo najbolji meč Mege na ovom turniru. Iako je beogradski sastav krenuo loše i gubio sa skoro dvocifrenom razlikom tokom prve četvrtine, uspeo je da se konsoliduje i da odigra pre svega fantastičnu treću deonicu koju je dobio rezultatom 30:15, te na taj način unese potpunu dramu pred poslednjih deset minuta košarke.

Imala je Mega i odličnih +6 (83:89) na tri minuta pred kraj, ali je onda napravila seriju kardinalnih grešaka, što zbog neiskustva, što zbog brzine, te dopustila Lokomotivi da se momentalno vrati u utakmicu i izjednači rezultat samo minut kasnije.

Taman pošto je trojku pogodio Andrija Grbović na minut i po pred kraj, nesportski faul načinio je Matej Rudan i na taj način otvorio širom vrata povratku Uniksa. Dva pogođena bacanja, a potom još dva poena iz gre bila su dovoljna da ruski tim pređe u vođstvo. Potpuno se Mega pogubila u tim momentima, a poslednji napad preko Kazalona i Uskokovića koji su šutirali za tri nije bio dobro organizovan.

Na kraju, momcima u Ružičastom se ne može mnogo toga ni zameriti, pošto su igrali protiv prošlogodišnjeg učesnika Evrolige, koji je ruku na srce dobrano i osakaćen zbog dobro poznate situacije na istoku Evrope na granici sa Ukrajinom.

Najefikasniji je bio Malkolm Kazalon sa 29 poena, ispratio ga je Aleksa Uskoković sa 13 poena, a dvocifreni su još bili Ahmed Rori sa 12 poena, te Matej Rudan i Andrija Grbović koji su dodali po 10 poena.

Video: Furnije kivan što nije bilo više Francuza na finalu Evrobasketa: Bilo je skupo!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA