≫ 

Košarkašice Srbije ubedljivo poražene od SAD, završile učešće na Svetskom prvenstvu

Prejake su bile Amerikanke za ekipu Marine Maljković što pokazuje i krajnji rezultat - 88:55

  • 11
Ženska košarkaška reprezentacija Srbija - Australija Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Sjedinjenih Američkih Država 88:55 (25:23, 25:10, 16:7, 22:15) u četvrtfinalu Svetskog prvenstva koje se održava u Australiji. Na taj način naše devojke su završile učešće na šampionatu na kojem su, uprkos eliminaciji, ostavile solidan utisak.

Kod Srbije najbolja je bila naša Amerikanka Ivon Anderson sa 14 poena, dok je Jovana Nogić dodala 11. Ivana Raca imala je devet poena, uz sedam skokova.

Kelsi Plam je sa 17 poena predvodila Amerikanke, Vilson je ubacila 15, a Ališa Tomas 13.

Naše devojke su, podsetimo, takmičenje u grupi završile na trećem mestu, prema ranijim pravilima to bi im donelo drugoplasiranu selekciju iz druge grupe (Kina u ovom slučaju), ali je FIBA žreb ovog puta poslao Marinine izabranice na najjačeg mogućeg rivala.

Podsetimo da su Amerikanke poslednji poraz na velikim takmičenjima pretrpele 2006. godine, od Rusije, a pre toga još davne 1984. godine. Toliko o njihovoj snazi i dominaciji.

Sama utakmica, kao i što rezultat to pokazuje, protekla je znaku nadmoći Amerikanki. Tek u prvoj deonici, kada je bilo 25:23 za SAD, i donekle u drugom periodu, Srpkinje su pronalazile rešenja za rivalke u oba pravca, međutim sa protokom vremena favoritkinje su demonstrirale moć i na poluvreme već otišle sa velikih 17 poena razlike.

Nastavak je doneo čistu rutinu najboljeg tima na prvenstvu.

Bez mnogo muke Amerikanke su dolazile do lakih pozicija i poena, prednost je konstantno rasla so velikih 33 poena, koliko se nakraju piše konačni ishod.

Amerikanke će u polufinalu na boljeg iz duela Portoriko - Kanada, koji je na programu od 6.30.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Super Bundo

    29. septembar 2022 | 08:53

    Halo??? Jeste li vi culi za tranziciju. ????? sta ste stale zadnje 4 minute prvog poluvremena???? Ostavka Maljkovicke hitno

  • Milica Jovanov

    29. septembar 2022 | 08:48

    Smeniti selektora ovo je bila brukaaaaaa

  • GP

    29. septembar 2022 | 10:52

    Ostavka odmah.Sram te bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA