Bivši igrač Reala: "Srbija ili Hrvatska? Nisam još odlučio, videćemo!"

Nakić ima pravo da bira za koga će da nastupa

  • 6
Mario Nakić Foto: MN Press

Košarkaš Igokee Mario Nakić izjavio je da još nije odlučio da li će u budućnosti igrati za reprezentaciju Srbije ili Hrvatske, prenosi riječki "Novi list".

Mario Nakić (21) je sin bivšeg košarkaša Partizana Ive Nakića, koji je sa "crno-belima" bio šampion Evrope 1992. godine. Mario je rođen u Beogradu, a u mlađim kategorijama je igrao za Zemun i Partizan. On je sa 14 godina prešao u Real, a sa madridskim klubom je 2019. osvojio juniorsku Evroligu.

Nakić je igrao i za prvi tim Reala, a potom je prešao u Ostende da bi tokom leta potpisao trogodišnji ugovor sa Igokeom.

- Ne bih rekao da mi je dolazak u Igokeu korak unazad. Već sam rekao da je ovo super prilika, jer Igokea pravi dobre rezultate i u ABA ligi i u Ligi šampiona. Ovo je klub koji je izbacio dosta košarkaša i koji su kasnije prešli na veći nivo. Srećan sam što sam ovde. Mislim da je to dobro za mene, jer sam za sada zadovoljan. Došao sam da radim, dobro igram i da se dokažem - rekao je Nakić.

On je istakao da je pratio utakmice na Evropskom prvenstvu gde je navijao za zemlje bivše Jugoslavije.

- Imam mnogo prijatelja u svim reprezentacijama iz regiona. Pored Srbije i Hrvatske, navijao sam i za Sloveniju, Crnu Goru, BiH... Pratio sam sve utakmice, ali rezultati nažalost na kraju nisu bili najbolji, ali naši ljudi su uvek navikli na medalje. Svaka čast svim reprezentacijama i momcima. Sigurno su dali sve od sebe i odigrali su najbolje što su mogli. Međutim, to je košarka, na sledećem takmičenju ostvariće bolje rezultate - istakao je košarkaš Igokee.

Nakić može da igra za selekciju Srbije, ali i Hrvatske. On u mlađim kategorijama nije igrao ni za jednu reprezentaciju.

- Izbor reprezentacije? O tome ćemo kada bude vreme za to - zaključio je Nakić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dacha

    29. septembar 2022 | 14:32

    Ispusena lula

  • Mikelandjelo13

    29. septembar 2022 | 17:07

    Ako se razmisljas jos uvek onda pravo za Zagreb! Da si pravi srbin, ti nikada nastup za reprezentaciju Srbije ne bi dovodio u pitanje!

  • Čika delija momak

    29. septembar 2022 | 20:34

    Slobodno možeš kod kroasana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA