Obradović za Telegraf o EL: "Nadam se da će Evropa prepoznati šta su Partizan i Zvezda dali evropskoj košarci"

Crno-bele očekuje sezona u ABA ligi, kao i u Evorligi u kojoj će nastupiti posle osam godina

  • 13

Pred košarkašima Partizana je nova sezona Evroligi, u kojoj su ambicije kluba, posle osam godina neigranja, velike.

Tako, na tradicionalnom druženju igrača i stručnog štaba crno-belih sa novinarima u okviru Medija deja, razgovarali smo i sa Željkom Obradovićem koji je za Telegraf istakao važnost sezone koja je pred timom.

- Sezona u kojoj se Partizan vraća posle 8 godina, sigurno je nešto što je veoma bitno i veoma važno. To su prepoznali naši navijači koji su napravili jednu fenomenalnu stvar i preko pretplatnih karata oborili rekord u Evroligi i kod nas, u svim sportistima praktično. Tako da, izuzetno smo zadovoljni. Ovo će biti specijalna sezona.

Obradović ističe da je bilo mnogo problema tokom priprema, ali da se "zacrtani" plan ne menja.

- Gledam na način da smo imali veoma atipičan pripremni period. Imali smo mnogo povređenih igrača. Na poziciji plejmejkera smo imali dosta problema. Madar se, zbog toga što je igrao za reprezentaciju Izraela priključio kasnije. Sada nije počeo prvu utakmicu u ABA ligi zbog povrede leđa koju je imao. Dante je preskočio poslednju pripremnu utakmicu u Moskvi jer je i on bio povređen, Aleksa je van tima. Sve to je uticalo da taj pripremni period nije bio takav kakav smo mi želeli i kakav bismo voleli da je bio. Šta je, tu je.Imamo obavezu da nastavimo da se pripremamo, već ulazimo u takmičarski period i dajemo sve od sebe. kako nam je, tako nam je. Nema kukanja, nema plakanja i probaćemo da damo sve od sebe u svakom meču.

Obradović smatra da je od velike važnosti za srpsku košarku činjenica da će u Evroligi nastupiti i Partizan i Crvena zvezda.

- To je važno za srpsku košarku pre svega. Mislim da je fenomenalno da su Crvena zvezda i Partizan u Evroligi. Nadam se da će to biti u granicama svega onoga što je sport, košarka i fer plej i da ćemo slati neku mnogo lepu sliku iz Beograda i da će Evropa prepoznati šta su Crvena zvezda i Partizan kao klubovi dali i šta će moći kao klubovi da daju evropskoj košarci.

Trofejni trener se posebno zahvalio navijačima.

- Velika zahvalnost za to što su pokazali da veruju timu. Na nama je da uzvratimo na najbolji mogući način. Pozivam sve da dolaze, da izbodre ovu ekipu. Partizan je i ove godine najmlađi tim u Evroligi i ABA ligi, tko je bilo i prošle godine. mladost treba da pokaže i neke druge stvari, entuzijazam, borbvenost, požrtvovanje, i to je ono što bi trebalo da nas krasi ove godine.

(S.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milovan

    3. oktobar 2022 | 16:43

    Zvezdaš sam ali svaka čast i postovanje za Željka… bez obzira na sve dosta je bre više podela gluposti mržnje neka pobedi bolji. Uvek je bilo rivalstva i svega i svačega ali daj bre da gledamo naše klubove pa neka jedne gosine bude bolja Zvezda druge Partizan pa ko god treći se pojavi bilo bi nam svima lepše i lakše ovako samo pljujemo jedni druge i to neki nabedjeni klinci koji ne znaju gde je levo…. Napred Zvezda i napred Partizan pa da oba kluba idu dalje neka zavidi cela Evropa i svi ostali

  • bravo

    3. oktobar 2022 | 15:53

    "Mislim da je fenomenalno da su Crvena zvezda i Partizan u Evroligi". Tako je Zeljko, sampioni se uvek stavljaju na prvo mesto pa tek onda ovi drugi

  • Sale

    3. oktobar 2022 | 16:22

    Za Partizan se zna, a za ove bezimene Niko I ne zna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA