Mali beogradski derbi pripao FMP-u: Žilava Mega se držala do kraja, ali je pala pod velikim naletom Pantera

Zanimljiva utakmica viđena je u Železniku

  • 0
KK FMP - KK Mega Foto: Dragana Stjepanović - ABA liga - KK FMP

U malom beogradskom derbiju na zatvaranju prvog kola ABA lige, ekipa FMP-a je u Železniku uspela da slavi prvu pobedu ove sezone protiv mladog sastava Mege, koji se odlično pokazao, ali na kraju nije imao snage da napravi iznenađenje - 90:76.

Bio je to prilično ujednačen meč tokom kojeg je ekipa FMP-a uglavnom bila ta koja je diktirala tempo i bila u prednosti, ali je ipak na kraju morala da kroz manju dramu čuva pobedu u svojim rukama.

Statistika kaže da je FMP imao daleko više skokova i asistencija od Mege, ali to nikako nije uspeo na pravi način da kapitalizuje, pošto su procenti šuta bili prilično prosečni, a posebno oni na šutu za dva poena. Trojke nisu "išle" ni na jednoj strani.

Ključnu seriju FMP je napravio sredinom poslednje četvrtine kada je Ranko Simović posle bacanja pogodio i važnu trojku, a zatim su se u priču uključili i Trent Frejzier i Nenad Nerandžić, na šta Mega za preostala tri minuta jednostavno nije imala nikakav odgovor.

Najefikasniji u timu FMP-a bio je prošlosezonski košarkaš poljskog Čarnog iz Slupska i ovogodišnje pojačanje Pantera, Bo Bič sa 19 poena. Dvocifreni su bili još Paulijus Valinskas sa 14 poena, Trent Frejyer je dodao jedan manje, dok je Ebuka Izundu upisao 11 poena.

Kod Mege se posebno istakao Maklolm Kazalon sa 17 poena, Danko Branković je bio odličan sa 16 ubačenih poena, dok je Ahmed Rori završio sa 13 poena.

Standings provided by Sofascore

Video: Uroš Trifunović o debitantskom igranju u Evroligi: Daću sve od sebe da se dokažem, cilj je plej-of

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA