≫ 

Tinejdžer odigrao dve utakmice i totalno zaludeo Amerikance: "Ovakav se rađa jednom u 100 godina"

Viktor Vembanjama (220cm, raspon ruku dva i po metra) je senzacija pripremnih utakmica "preko bare"

  • 2
viktor vambanjama

Foto: youtube/NBA

Francuski Metropolitan nalazi se u Sjedinjenim Državama gde igra pripremne mečeve za predstojeću sezonu, rivali nisu oni najjači, nema tu previše super atrakcije ni vrhunske košarke, ali je, opet, pažnja celokupne NBA okrenuta baš mečevima koje igra francuski sastav.

Razlog je samo jedan: tinejdžer od 220 centimetara visine i raspona ruku od dva i po metra, evropskim ljubiteljima košarke sada već dobro poznati Viktor Vembanjama. Kažu eksperti "prospekt kakav naiđe jednom u sto godina" i nesumnjivo prvi pik narednog drafta. Baš ono što je potrebno najjačoj ligi sveta, još jedan "novi jokić, novi Dončić, novi Janis". Novi spektakl i nova zvezda.

Američka publika je ovih dana mogla i da se uveri u to da ove tvrdnje i nisu baš bez osnova iako je možda rano za ovakav "hajp" u vezi sa ovim supertalentom. Mediji se utrkuju u pohvalama na račun Francuza, a neki idu dotle da tvrde kako se ovakav igrač rađa "jednom u sto godina".

Ovaj momak je trenutno udarna vest u košarkaškim krugovima, pa i medijima "preko bare". Na dve utakmice je bio senzacionalan, u meču protiv tima iz Razvojne lige "Ignajta" imao je učinak od 36 poena, 11 skokova i četiri blokade, a samo dva dana ranije, protiv istog tima, bio je još efikasniji sa 37 poena i 7 trojki, uz to je upisao 4 skoka i 5 blokada!

Podsetimo da je Viktor prošle sezone nastupao za evroligaša Asvel, dobijao je minutažu "na kašičicu", videli smo ga i u duelu sa Zvezdom, da bi ove sezone stigao u Metrpolitan zbog više prostora u igri i činjenice da želi biti u takmičarskom ritmu pred naredni NBA draft.

Već je prva njegova partija u Las Vegasu bila dovoljna da zagolica pažnju američke košarkaške javnosti, ali i najvećih NBA zvezda poput Kevina Durenta, Entonija Dejvisa i Lebrona Džejmsa, koji nisu ostali ravnodušni na dominaciju vižljastog francuskog šutera, blokera i pasera. Dejvis i Lebron su čak došli da ga gledaju uživo.

Možda je i najbolji komentar o talentu Vembanjame dao Kevin Durent čija je igra vrlo slična onome što vidi kod Vembanjame.

- Liga će biti u ozbiljnom problemu kada ovaj momak dođe - reči su zvezde Netsa.

Pogledajte i najbolje poteze Francuza sa jednog od dva meča koje je odigrao u SAD. Bio je prva zvezda utakmice, a zanimljivo da je odmerio snage protiv momka, Amerikanca

I jedan od najvećih svih vremena Lebron Džejms je bio pun utisaka na ono što je video.

- Bilo je mnogo "jednoroga" poslednjih godina, ali ovaj momak je više vanzemaljac. Nikad se nije pojavio neko sa tolikom visinom, a sa toliko tečnomk igrom, šutem, kretnjom, preglednom igre... On je, nesumnjivo, najveći talenat svoje generacije - u superlativu je Lebron pričao o Francuzu.

Vembanjamini gabariti su ono što, uz njegov istančan osećaj za igru i savršen šut, najviše impresionira: 220 centimetara, raspon ruku od dva i po metra, da čak i gorostasni Rudi Gober pored njega izgleda kao igrač prosečne visine. Baš je slika njih dvojice postala "viralna" prethodnih dana, mnogi su tek posle te fotografije obratili pažnju na momka koji, za razliku od svog slavnijeg zemljaka, ima daleko veći napadački arsenal.

Nema dileme da golobradog Viktora čeka lepa karijera i mesto pod suncem najjače lige sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA