≫ 

Sramotan prizor iz BiH: Huligani oštetili koševe koje je Nurkić donirao Tuzli, nisu "izdržali" ni mesec dana

Šta reći...

  • 0
jusuf nurkić Foto: twitter/Sportklub

Košarkaški teren kojeg je Jusuf Nurkiću nedavno pokloni gradu Tuzli je oskrnavljen nakon varvarskog dela nepoznatih vandala, prenose mediji u BiH.

Internetom su počele kružiti fotografije oskrnavljenog terena koji praktično nije izdržao ni mesec dana što je krajnje poražavajuće. Na konstrukciji jednog koša ispisani su grafiti, oba obruča su iskrivljena, jedan gotovo izvaljen od table, i više nemaju prvobitnu funkciju, dok je sa jednog skinuta i mrežica.

Uništavanje i skrnavljivanje sportskih borilišta u BiH grafitima ili nanošenjem materijalne štete nije nikakva novost, pa tako i ono što se desilo u Tuzli zaslužuje svaku osudu.

- Za nadati se da će tuzlanska vlast i lokalni MUP zasukati rukave i što pre pronaći počinitelje ovog bezobraznog i sramotnog djela - pišu mediji u biH o ovom skandaloznom činu nepoznatih huligana.

Nurkić, koji se nalazi u SAD i priprema za novu sezonu NBA lige, je nedavno osetio kako funkcioniše truli sistem u Bosni i Hercegovini. Imao je nameru da donira mamograf Domu zdravlja u Živinicama kao što je to uradio i u Tuzli, ali onda su nastali problemi.

- Građani moje BIH, želim da podelim jednu od milion situacija zašto nam trebaju kompetentni ljudi, a ne podobni u našoj BIH. Kada sam donirao mamograf Domu Zdravlja Tuzla, paralelno sam želeo donirati i Domu zdravlja Živinice. Iz Doma zdravlja su rekli da je "preči" Rentgen ( x-Ray). Sa moje strane rekao sam nema problema. Dom zdravlja (radiološka služba) je insistirao na specifikacijama koje su nezavisni stručnjaci proglasili irelevantnim. Dom zdravlja Živinice su zahtevali nabavku aparata koji je bio neopravdano skuplji (~ 50%) u odnosu na onaj koji im je ponuđen i koji je pre i posle nabavljen za 20+ zdravstvenih institucija širom BiH bez zamerke. Moram naglasiti da sam sve ove projekte zbog sigurnosti i verodostojnosti radio u pratnji i podršci UNDP-BIH! Verujem i nadam se da ovi izbori budu rekordni po izlaznosti i da BIH ima konačno evropsku budućnost - poručio je Nurkić krajem septembra.

Dve nedelje kasnije uništen je teren kojeg je donirao Tuzli.

Video: Da li su ikad neki gostujući navijači uradili ovo na Marakani?! Mađarski ultrasi s koreografijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA