Spektakl u Čačku: Nerandžić u poslednjem napadu šokirao bivši klub, FMP "jedva" preko Borca!

Luda završnica u dvorani kraj Zapadne Morave

  • 1
KK Borac, Aleksa Novaković Foto: ABA liga - KK Borac Čačak - Duško Radišić Lejča

Košarka se vratila u Čačak i odmah nam je podarila pravi spektakl u srpskom derbiju u ABA ligi! Borac i FMP odigrali su meč neizvestan do samog kraja pred potpuno popunjenim gledalištem, koje je moglo da uživa u sjajnoj košarci. Na kraju, navijači domaćeg tima nisu mogli da se raduju, pošto su u poslednjim trenucima šokirani pogotkom Nenada Nerandžića, svog bivšeg igrača, koji je pogodio za pobedu Pantera - 84:85.

Gledali smo odličnu, efikasnu košarku, tokom dobrog dela meča u dvorani kraj Morave. I jedni i drugi su imali spektakularno veče na šutu sa distance i nijedna ekipa nije uspevala ozbiljnije da se rezultatski odlepi kroz čitav tok utakmice.

Na kraju je sve moralo da se rešava upravo u tom poslednjem minutu. Borac je posle pogodaka sa linije penala Čarapića izjednačio na 82:82, da bi u nastavku Nerandžić realizovao samo jedno od dva bacanja za FMP, što je otvorilo šansu Čačanima. Delovalo je da će je i iskoristiti, pošto je Hanter Hejl nakon što je promašio za tri, pokupio skok i poentirao za dva na 16,5 sekundi do kraja.

Ipak, tajmaut Stefanovića urodio je plodom. Izvanredno nacrtana akcija realizovana je upravo od Nerandžića, pa je peškir bačen u lice Borca, koji je imao devet sekundi do kraja da izbori trijumf pred domaćom publikom.

Lopta je završila u rukama Hantera Hejla, međutim ovaj nije uspeo opet da pogodi, ušao je u gužvu i izgubio loptu, pa je Borac propustio šansu da dođe do prve pobede u sezoni u ABA ligi.

Najefikasniji u timu FMP-a bio je upravo Nerandžić sa 16 poena, a odličan meč imali su i Čarls Dženkins sa 14 poena, Ranko Simović sa jednim manje, te Nikola Manojlović i Paulijus Valinskas sa po 12 poena. U Borcu su se istakli Hejl sa 25 poena, na 13 poena je stao Radonjić, dok je Tomašević dodao 12 poena.

Video: Uroš Trifunović o debitantskom igranju u Evroligi: Daću sve od sebe da se dokažem, cilj je plej-of

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    8. oktobar 2022 | 22:09

    Шта је ту чудно. Борац је незгодна екипа. Јел да, гробари, ви то наааајбоље знате

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA