≫ 

Sloboda gubila ceo meč, pa dala koš za trijumf protiv Vršca: Užičani se priključili vrhu, Sloga takođe slavila

Izuzetno zanimljiv duel u hali "Veliki Park"

  • 0
KK Sloboda Užice Foto: Privatna arhiva

Odlučila se Sloboda da ove sezone nastupi sa mladim snagama u Košarkaškoj ligi Srbije, a to joj za sada donosi sjajne rezultate. Posle ubedljive pobede u prvom kolu protiv Mladosti iz Zemuna, Užičani su danas trijumfovali u neverovatno uzbudljivoj završnici protiv Vršca, košem u poslednjim sekundama - 72:71.

Iako su gubili tokom čitavog dela meča od borbenih rivala, nošeni podrškom publike, mladi igrači tima iz Užica uspeli su da istope dvocifrenu razliku Vrščana i da meč uvedu u potpuni egal pred završni minut.

Tada je mladi Nikola Ćirković ostao "mirne" ruke, pogodio na asistenciju Petra Bogićevića, a Sloboda se za preostalo vreme, odnosno oko devet sekundi uspešno odbranila za erupciju oduševljenja čak 1.120 navijača u dvorani "Veliki Park", što je broj kojem bi mogli da pozavide i neki klubovi iz ABA lige.

Najefikasniji u ekipi Slobode bili su Nikola Ćirković i Nemanja Kapetanović sa po 15 poena, dva manje dodao je Petar Bogićević, dok je David Miladinović upisao 11 poena. Na drugoj strani je blistao bivši igrač Užičana, Stefan Simić sa 18 poena, Žiga Jurček je upisao 15, dok je Toma Vasiljević završio sa 13 poena.

U drugom meču viđena je laka pobeda Sloge protiv Kolubare u Lazarevcu, gde je domaćin potpuno poklekao u završnih deset minuta utakmice - 72:86.

Startna petorka Kraljevčana odradila je čitav deo posla, pa je tako Džad Kalil sa 23 poena bio najefikasniji, pratio ga je Dimitrijus Pol Andervud sa 17 poena, dok je Zoran Paunović imao 15 poena. Kod Lazarevčana su se istakli Mladen Grušanović i Omar Pajić sa po 20 poena.

Standings provided by Sofascore

Video: Košarkaš Partizana iskreno: Nedović mi je kao brat, ali to ne menja ništa u duelu dva kluba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA