Lekcija Studenata za Cibonu koju će upamtiti: Težak poraz Zagrepčana u Crnoj Gori, a moglo je da bude i gore

Prošetao se domaći tim do pobede

  • 0
KK Studentski centar - KK Cibona Foto: ABA liga - KK SC Derbi

Ekipa Studentskog centra odigrala je fantastičnu utakmicu u okviru 2. kola ABA lige, u potpunosti uništivši Cibonu na domaćem terenu i nanevši joj vrlo težak udarac posle neuspeha na startu od tima Partizana - 97:84.

Mogla je katastrofa Cibone da bude i utoliko veća, da se pred sam kraj meča nije dogodila serija 16:1 za gostujući tim, koja je prepolovila zaostatak od 30 poena koji je bio na snazi pred poslednjih deset minuta.

Sve to se moglo pripisati i opuštanju Studenata, koji su u poslednjoj četvrtini igrali tek toliko da sačuvaju energiju i pripreme se za naredne izazove. Šut za tri poena ih je odlično služio, a isto tako su bili dominantniji u reketu, gde su imali bolje procente šuta.

Čak 14 trojki postigla je domaća ekipa, naspram samo pet koliko su dali gosti iz Zagreba. Na kraju, sasvim realan rezultat, uzimajući u obzir sve probleme koje je imao hrvatski tim u selekciji pred početak nove sezone.

Najefikasniji kod Studenata bio je Džekson sa 23 poena uz 10 asistencija, a pratio ga je Flečer Megi sa dva poena manje. Do 18 poena dobacio je Mateo Drežnjak, dok je Danilo Tasić susret završio sa 15 poena.

Kod Zagrepčana, videli smo dobre partije Majcunića i Mazalina sa po 13 poena, Ljubičić je dobacio do 12, dok je Malešević dodao 11 poena.

Video: Uroš Trifunović o debitantskom igranju u Evroligi: Daću sve od sebe da se dokažem, cilj je plej-of

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA