≫ 

Zvezda "preživela" dramu protiv Budućnost u Pioniru: Crveno-beli imali +10, pa na kraju strepeli

Sve je ovo moglo biti i dosta drugačije, samo da su crveno-beli ostali koncentrisani na samom kraju

  • 25
KK Crvena zvezda - KK Budućnost Foto: ATA Images

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su posle velike borbe da savladaju ekipu Budućnosti u meču 2. kola ABA lige sa 69:65. Utakmica je rešena tek u poslednjih nekoliko minuta, iako je mogla biti dosta ranije rešena na ovom meču.

Novi trener Zvezde, Vladimir Jovanović, ponovo nije mogao da računa na ovoj utakmici na Ognjena Dobrića i najveće pojačanje ovog leta, Nemanju Nedovića, koji se još nisu oporavili posle predsezonskih povreda.

Upravo su oni falili u ovom meču, poenterski su obojica falili, ali su to naknadili drugi košarkaši preko Filipa Petruševa koji je imao 15 poena, Luka Mitrović je dodao 13, a Ben Bentil 12.

Dosta lošut partiju je imao i Džejlen Adams koji je završio sa dosta nula u statistici, što ne priliči baš jednom kreatoru igre, osim njega, i druga dva plejmejkera su imala po nula poena.

Budućnost je čak mogla i da slavi na ovoj utakmici, stigli su ih u poslednjoj četvrtini, ujedno i izjednačili, ali je Zvezda sačuvala fokus i nekako slavila u ovom veoma napornom meču, koji je bio dosta težak i za gledanje zbog sudija i nihovog konstantnog seckanja igre.

Vladimir Jovanović, KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Kao i u meču između Zvezde i MZT-a, obe ekipe nisu iskoristile svoje prve napade, već su krenuli sa promašajima. Reviju je otvorio Kameron Rejnolds u Budućnosti, da bi ga u stopu pratili Džon Holand i Marko Jagodić Kuridža. Prvi koš na utakmici je postigao Luka Mitrović, da bi Tremel Bel-Hejns potom uzvratio. Kod rezultata 2:2, Ben Bentil je uspeo da veže čak sedam poena i tako odvede svoj klub na malo osetniju prednost - 9:2.

Budućnost je nastavila sa lošijim izdanjima, potom je usledilo i monstruozno zakucavanje Džona Holanda koje je samo razgalilo navijače u Pioniru.

Ovo kao da je podiglo i Budućnost koja je uspela da se vrati u meč i priđe na samo tri poena zaostatka. Kraj četvrtine je doneo i ulazak u igru Igora Drobnjaka u Budućnosti koji je pogodio dve neverovatne trojke i tako vratio svoju ekipu u rezultatski egal.

Takođe, Miroslav Raduljica je takođe zabeležio debi u crveno-belom dresu, praktično je "uništio" centarsku liniju svojom snagom. Ipak, nije imala rešenje Crvena zvezda za Igora Drobnjaka koji je nastavio da muči igrače crveno-belih.

Ipak, sredinom druge deonice je Zvezda opet uspela da se odlepi. Petrušev je pogodio "2+1), da bi potom usledile i dve trojke preko Džona Holanda i Bena Bentila. Tim koševima je Zvezda otišla i na +8, koje je sačuvala do kraja poluvremena.

KK Crvena zvezda - KK Budućnost Foto: ATA Images

Treća četvrtina je donela i dosta razigranog Filipa Petruševa. Novopečeni centar Crvene zvezde je u ovoj deonici zaigrao veoma dobro. Vezao je osam poena, dok je pohvatao i nekoliko skokova u napadu svoje ekipe, što je pomoglo Zvezdi da se odlepi na +11 na četiri minuta do kraja treće deonice.

Međutim, tada kreće i serija Budućnosti, Drobnjak i Popović postižu poene, potom i But i Budućnost se vraća na šest poena zaostatka. Kraj treće deonice je obeležio i novi pogodak Igora Drobnjaka iza linije 6.75 koji je doneo 55:51.

Poslednja deonica je donela uplašenu Zvezdu koja je dozvolila Budućnosti i da dođe do izjednačenja, ali i da povede po drugi put na utakmici i to na pet minuta do kraja. Kada su mnogi pomislili da se Zvezda ne može izvući, Luka Mitrović je vezao nekoliko sjajnih poteza i vratio je crveno-bele u vođstvo.

KK Crvena zvezda - KK Budućnost Foto: ATA Images

Na četiri minuta do kraja meča, Džon Holand je pogodio i trojku, koja će se ispostaviti ključnom. Ovim košem je Zvezda otišla na +4, Eron Vajt je uspeo da postigne koš za Budućnost i vrati ih na minimalnu razliku, ali je opet Luka Mitrović bio sjajan.

Zvezda je u poslednjih 25 sekundi ušla sa +2 na semaforu, načinjen je faul nad Benom Bentilom, što je košarkaš iz Gane iskoristio i postavio konačnih 69:65.

Video: I Nebojša Čović reagovao zbog uvredljivog skandiranja navijača na račun sudije Damira Javora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RepSrpska

    10. oktobar 2022 | 19:39

    Koje je ovo mucenje od zvezdine igre

  • Dejan

    10. oktobar 2022 | 20:13

    Zvezdaš sam ali ovo je sramota tri pleja daju samo dva poena i to iz sl.bacanja nemamo ništa ni skok ni odbranu a za napad da ne pričamo PS a da imamo pet centara

  • Oki

    10. oktobar 2022 | 19:56

    Najjaci je Radiljica dres my je tesan izbacio stomacinu 😂😂😂.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA