≫ 

"Znamo gde smo pogrešili protiv Albe, bitna je samo sledeća utakmica": Papapetru samokritičan pred Baskoniju

Grčki košarkaš zna i način kako da pobede u narednoj utakmici

  • 3

Košarkaši Partizana igraju u petak, od 20 časova i 30 minuta meč protiv Baskonije u okviru 2. kola Evrolige. Crno-beli su nastrojeni na pobedu, žele da poprave utisak posle poraza od Albe, što smatra i Janis Papapetru, koji je ukazao medijima na neke stvari koje treba da poprave.

Grk je bio jedan od lošijih košarkaša na toj utakmici, imao je tek jedan poena uz četiri promašena šuta iz igre. Papaetru smatra da bi zbog toga trebalo da poprave apsolutno sve u meču sa Baskonijom za razliku od onog meča u Nemačkoj.

- Moramo popraviti dosta stvari, moramo dosta nadomestiti. Čak i da smo pobedili, morali bismo doći ovde i raditi dosta da sve popravimo. Za nas je bitno da poradimo na konzinstentosti, posle prve četvrtine u Berlinu, ostale tri su bile slične, identične rezultatski. Ne smemo na početku dati protivniku dosta veliku prednost protivniku, a posle da jurimo kroz utakmicu. Svaka pozicija u timu dosta znači, napad i odbrana - istakao je Papapetru.

On je jedan od pojačanja ovog leta, pa je njegovo privikavanje još aktuelno, te bi uskoro trebalo da pokaže i sav sijaset napada kojim raspolaže.

- Osećam se dobro sa svime. Svi rade sa mnom i hvala im. Ovo smatram kao posao, moramo da igramo bolje, da igramo kolektivno, kao tim. Da se priviknemo i pronađemo tu hemiju, ali svi su dobri. Trener, igrači, navijači i verujem da ćemo igrati dobro.

KK Partizan, Media Day, Janis Papapetru Foto: Nikola Tomić

Evroliga je nametnula i pretežak ritam, crno-beli će igrati utakmice u samo tri ili četiri dana razmaka, dok će se desiti da odigraju i četiri u sedam dana. Ipak, Papapetru kaže da je to ono na šta su se oni privikli i na šta su pristali.

- Ovo je Evroliga, igrate utakmicu, pa onda odmarate dva ili tri dana igrate opet. Ako je dupla nedelja, kao ova posle Baskonije, igraćemo čak četiri utakmice u nedelji. To je dobro, bitno je pronaći ritam kroz utakmice. Razumeti da morate da igrate jako i da dosta toga radite za meč. I čak ako pobedite ili izgubite, ne smete ostajati u tome previše jer naredna utakmica dolazi odmah. Ako izgubimo, moramo naučiti iz poraza, ako pobedimo opet moramo isto uraditi. Nije važno ako pobedimo, nikad ne igramo dobro. Bitna je samo sledeća utakmica.

Partizan ove sezone nije igrao pred svojom publikom, pa bi prvi takav meč trebalo da ih snađe tek iduće nedelje kada će igrati tri vezana, dva u Evroligi i jedan u ABA.

- Uzbuđen sam, publika koja se pojavila u Berlinu i u ovim utakmicama... Videti dosta navijača na utakmicama, stvarno cenim to, njima ovo dosta zvači. Hvala im za to. Razumemo šta sve ovo znači za navijače i za Partizan, koliko su čekali. Želim da igramo odlično za njih, ali i za nas. Daću 100 odsto i nadam se da ćemo nastaviti da napredujemo.

Za kraj, Papapetru je analizirao i svog narednog rivala, rekavši šta je potrebno za pobedu.

- Oni su dobar tim, imaju agreisvne bekove, ali i visoke ljude koji mogu da šutiraju. Moramo prići utakmici tako da im "sasečemo" ritam, da im sasečemo taj entuzizajam na domaćem terenu i da im pokažemo po šta smo došli. Moramo igrati defanzivno dobro, da ne postižu poene lako. Ne možemo im dopustiti kontre i to bi bilo dovoljno.

Video: Košarkaš Partizana iskreno: Nedović mi je kao brat, ali to ne menja ništa u duelu dva kluba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rola

    14. oktobar 2022 | 13:07

    Znam i ja gde ste pogrešili greška je što ste putovali tamo moglo je parforfe 20:0 bar nebi bilo blamaže.

  • Lakirana cipelica

    13. oktobar 2022 | 17:48

    Ajmo crno beli, samo jako veceras

  • Kodiaq

    13. oktobar 2022 | 17:45

    Ko je ovaj? Kineska kopija Stratosa Perperoglua

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA