≫ 

Baskonija tuži Zvezdu zbog Vildoze! Crveno-beli nisu platili obeštećenje, Španci ih cinkarili kod Evrolige

Kakva španska sapunica!

  • 15
Luka Vildoza Foto: MN Press

Ovog podneva je kao bomba odjeknula vest da je Crvena zvezda u svoje redove dovela plejmejkera iz NBA lige - Luku Vildozu. Vildoza je stigao u Beograd iz Milvokija, ali se zbog njega oglaso i njegov poslednji klub u Evropi, Saski Baskonija, koja je najavila tužbu!

Naime, Baskonija je izdala saopštenje u kom je sve lepo objasnila, a prema kom se spremaju da preduzmu sve pravne akcije protiv Crvene zvezde, koja je želela da prođe bez plaćanja obeštećenja.

Taksativno, Baskonije je nabrojala sve činjenice u ovom saopštenju, koje idu ovim redom.

- Kao prvo, Baskonija je dopustila svom igraču, Luki Vildozi da u maju 2021. godine ode put NBA lige, gde je potpisao za Njujork Nikse. Dogovor je bio takav, da ukoliko igrač napusti NBA ligu, za njega će morati da se plati obeštećenje. Kao drugo, Luka Vildoza je potpisao za Zvezdu, ali bez pristanka Baskonije, njegovog legalnog evropskog kluba. Zvezda se čak nije ni javila Baskoniji kako bi pružila finansijsku kompenzaciju za njegov potpis što je veoma ozbiljan prekršaj ugovora.

- Suočeni sa ovom situacijom, Baskonija, koliko je brzo mogla je reagovala i zahtevala je od Zvezde i igrača da se jave nama, kako bi rešili na pravi način. Ova situacija je prijavljena Evroligi, zahtevamo da oni preduzmu sve pravne mere i da suspenduju igračevu registraciju, kako bi obezbedili integritet takmičenja, koji bi na ovaj način mogao da bude ugrožen.

- Konačno, nijedan dogovor nije ispoštovan, Baskonija će preduzeti sve mere kako bi odbranila svoja priva protiv Zvezde i ovog igrača i uradiće sve da se ovo ponašanje dovede u red pod pravilima Evrolige.

Video: Papapetru: Želimo da protiv Baskonije ispravimo loš utisak sa premijer u Evroligi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djordje

    13. oktobar 2022 | 21:56

    Ma nije moguce da he baron minhauzen iz Zeleznika uradio nesto mimo zakona,ahahaaa...ahahaaa

  • przon

    13. oktobar 2022 | 21:30

    Mislili da im dodje dzabe. Nije ovo vasa srpska liga.

  • Ponos Srbije ⚫️⚪️

    13. oktobar 2022 | 20:09

    Bravo covkeeeee 😂😂😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA