≫ 

Novaković i Hejl pokušali da "vrate" Borac, ali nisu uspeli: Čačani poraženi i treći put u ABA ligi ove sezone

Igokea bolja od tima iz grada sa Zapadne Morave

  • 0
Aleksa Novaković Foto: ABA liga - KK Igokea - Nikola Vuruna

Vrlo težak i nezgodan raspored, kao i manjak sreće uslovili su da ekipa Borca novu sezonu ABA lige startuje sa tri poraza. Posle neuspeha u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije, a onda i od FMP-a na domaćem parketu, Čačani su pali i u Laktašima protiv Igokee - 90:78.

Nije moralo da bude tako. Imali su košarkaši Borca dobre procente šuta, kako sa distance, tako i iz reketa, ali su jednostavno pravili neke nerezonske greške u ključnim momentima, imali manjak skokova, što je Igokea sve kaznila i došla do trijumfa.

Nije pomoglo ni odlično veče Alekse Novakovića, koji je bio raspoložen na šutu za tri poena, kao ni standardno dobrog Hantera Hejla, jednostavno su momci iz Laktaša večeras više zaslužili da dođu do pobede.

Sve je bilo rešeno na oko četiri minuta pred kraj, kada su Čačani pokušali da se vrate u meč, stigli na pet poena zaostatka, da bi posle toga proveli dva-tri minuta bez koša iz igre, što je Igokea znalački iskoristila i ponovo pobegla na dvocifrenu razliku.

Najefikasniji u timu Borca bio je upravo pomenuti Hejl sa 17 poena, Novaković ga je pratio sa jednim manje, dok je Radonjić ubacio 12. Kod pobednika, Rej je imao 17 poena, Tanasković se zaustavio na 16, dok je Nakić imao 15.

Standings provided by Sofascore

Video: Uroš Trifunović o debitantskom igranju u Evroligi: Daću sve od sebe da se dokažem, cilj je plej-of

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA