≫ 

"Postoje dva različita pečata, jedan na ćirilici i drugi na latinici": Mijailović odgovorio na optužbe Vazure

"Ova Skupština SD Partizan je potpuno legitimna i po zakonu izabrana". poručio je prvi čovek JSD Partizan

  • 8
Skupština KK Partizan Nis Foto: Nikola Tomić

Ostoja Mijailović, predsednik JSD i KK Partizan, gostovao je na televiziji "Sport Klub" i tokm prilikom je dao jedan intervju u kom je govorio o aktuelnim temama!

Tu se, pre svega, misli na situaciju sa JSD Partizan i Mijailovićevom dolasku na čelo posle svega onoga što se dešavalo. Ovom prilikom Mijailović je odgovorio i na optužbe druge strane, odnosno Miloša Vazure.

- Mislim da je tema potpuno jasna, po APR i svim drugim aktima, ova Skupština SD Partizan je potpuno legitimna i po zakonu izabrana. Ja nemam šta novo da kažem, kamere su sve zabeležile do našeg dolaska na stadion, videli ste da nismo mogli da uđemo na stadion, svi mi koji smo došli. Krenula su administrativna osporavanja od strane predsednika FK Partizan, ne SD Partizan, zato što je gospodin Obućina bio u sali, a ne na mestu na kojem je trebalo da bude, da on proverava dokumentaciju - rekao je MIjailović koji se dotakao i toga da li je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zauzimao stranu i davao podršku bilo kome:

- Ja nisam razmišljao da govorim o tome, ali ću odgovoriti na vaše pitanje. Mislim da je to nepravedno prema instituciji koju predstavlja predsednik države. Mislim da to nije etički prema nekom čoveku koji predstavlja sve nas zajedno kao predsednik države, da se bilo ko poziva na njega. Ja se nikada nisam pozvao na njega, da se razumemo. Neka dođu sa jednim dokazom da sam ja spomenuo državu ili predsednika države, niti jednom. Niti se on mešao u to, niti to treba da bude njegov posao. S druge strane, on kao čovek i institucija ima pravo i lično da navija za neki drugi klub. On nema ni pravo da se meša u ovaj naš izborni proces i to je ključna rečenica.

- Ja se nisam pozivao na njega niti se on mešao, niti su se mešale državne institucije u ovo. Neko je spomenuo predsednika APR, ja njega u životu nisam upoznao, da ga oni nisu stavili i mešali u ovo, ne bih znao ni kako izgleda. Imali ste jedan interesantan detalj koji su svi propustili. Prvi snimak koji je izašao, kamere koje su snimile moj ulazak su vlasništvo FK Partizan. Nadzor nad tim kamerama je kontrolisao FK Partizan. Izašao je prvi, isečeni snimak gde ja kao Vazuri otimam neke papire. A onda postoje neki ljudi tamo, kojima je verovatno dosta tih prevara i mutnih radnji koje oni rade, pa su na internet izbacili celokupan snimak, gde se posle 15 minuta videlo da on zapravo otima papire, što je zaista i bilo tačno. A oni su plasirali namontiran snimak, da bi optužili mene.

Odgovorio je Mijailović i na optužbe da je falsifikovao pečat, kako bi mogao da se registruje u APR.

JSD Partizan, rođendan, Hajat Foto: MN Press

- U prijavi ka meni i ostalim klubovima, Blagojević, koji je funkcioner rukometnog kluba, daje izjavu da je on držalac nekog pečata SD Partizan i da on garantuje pod materijalnom i krivičnom odgovornošću da je to jedini pečat koji postoji, da bi onda moji advokati pregledali sva dokumenta koja su oni prethodnih dana pečatirali i dostavićemo to uz tužbu. Nisam želeo da to donosim ovde i pokazujem kao đak prvak crteže koje crtam ovde. Postoje dva različita pečata, jedan na ćirilici, jedan na latinici. Jednim su pečatirane tužbe, a drugim su pečatirani dokumenti koji su, recimo, slati klubovima kao poziv za skupštinu. Vidi se jasno da postoje sa njihove strane dva pečata. A on u prijavi garantuje i navodi da postoji jedan.

- Naravno da kada imate nekoliko pečata nijedan ne može biti isti. Ne mogu se napraviti dva ista pečata, to je nemoguće, da neko napravi dva ista pečata. Sad je pitanje koliko pečata ima, oni tvrde da ima jedan. A mi imamo dokumente koji se pojavljuju sa njihove strane, sa dva pečata. SD Partizan ima nekoliko pečata, kao društvo koje postoji toliko godina, kao kompanije koje imaju po četiri, pet pečata. Dokaz da oni ne govore istinu je to što imaju dva dokumenta u nekoliko dana overena sa dva različita pečata - jasan je Mijailović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza i Komina

    15. oktobar 2022 | 00:14

    Gori je od Šojića.

  • nibrS

    15. oktobar 2022 | 10:01

    E moj Zeljko, sta ti je trebalo po stare dane da se petljas sa ovim, bacio si takvu mrlju na svoje ima da te nece ni Morava oprati.

  • Danko Tuzla

    15. oktobar 2022 | 07:56

    U neuredjenom sistemu postoji dvovlašće. Ovo je velika sramota za JSD PARTIZAN i ovdje se vidi koliko je korisno mešetarenje, a na uštrb sporta, koji je već odavno odstranjen sa poligona...terena, a bogami i sa tribina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA