Zlatibor ponovo "utišao" Užice: Čajetinci kišom trojki odneli pobedu protiv Slobode za vrh tabele KLS!

Lokalni derbi nije razočarao

  • 0
Aleksa Čabrilo, KK Zlatibor Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Lokalni derbi nije izneverio očekivanja. Ekipa Zlatibora iz Čajetine ponovo je uspela da šokira Užice i da na vrućem terenu u "Velikom Parku" slavi veliku pobedu, koja ih tako ostavlja usamljene na čelu tabele Košarkaške lige Srbije - 81:88.

Gledali smo vrlo interesantnu košarkašku predstavu u dvorani "Veliki Park" u Užicu. Košarkaši Zlatibora su bili glavnokomandujući tokom dobrog dela meča, ali se zbog borbenih, mladih igrača Slobode sve do samog kraja nije moglo reći da je meč rešen.

Može se reći da je konačnom ishodu najviše presudila druga četvrtina tokom koje je tim Zlatibora postigao 31 poen i na veliki odmor otišao sa kapitalnih +15. Trojke su, na sve to, služile goste iz Čajetine na ovom meču mnogo bolje nego Užičane, baš kao i skok.

Ekipa iz Čajetine je u jednom momentu na početku poslednje četvrtine stigla i do maksimalnih +17 i to samo nekoliko minuta nakon što je Sloboda došla na pet poena zaostatka. Upravo sa tolikom zalihom se na kraju ušlo u završnih minut i po, što je garantovalo dodatnu dramu pred užičkom publikom.

Međutim, sigurne ruke igrača Zlatibora sa linije za slobodna bacanja, pre svega iskusnog Filipa Đurana, presudile su da Čajetinci iz grada na Đetinji ponovo odnesu slađi deo plena i da se tako izdvoje na čelu Košarkaške lige Srbije sa skorom 4-0.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je Brano Đukanović sa 19 postignutih poena, jedan manje dodao je Nemanja Protić, koji je ponovo bio inspirisan u dvorani "Veliki Park" i uz to je imao osam asistencija. Filip Đuran ubacio je 14 poena, Sandi Grubelič je upisao 12, dok je Aleksa Čabrilo postigao 9.

Kod Slobode su se istakli Aleksa Ilić sa 22 poena, uz sjajnih 10/12 za dva poena, Nemanja Kapetanović je ubacio 17 poena, Đorđe Božić se zaustavio na 14 poena, dok je Čedomir Matić stao na 10 poena.

U narednom kolu, ekipa Slobode gostuje u Kraljevu protiv Sloge, dok Zlatibor na svom terenu dočekuje Dinamik, te će to biti nova dva okršaja ekipa iz samog vrha tabele.

U drugom meču odigranom u istom terminu, pobedu je odnela Vojvodina u Novom Sadu upravo protiv Sloge, koja nije mogla da računa na nekoliko igrača, što zbog povreda, što zbog suspenzije - 79:70.

Standings provided by Sofascore

Video: Papapetru: Želimo da protiv Baskonije ispravimo loš utisak sa premijer u Evroligi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA