Partizan se predstavio Grobarima pobedom protiv Studenata: Crno-beli posle mučenja upisali 3. ABA trijumf

Crno-beli su prelomili meč u poslednjoj četvrtini

  • 33

Košarkaši Partizana su, posle teškog i neprijatnog poraza od ekipe Baskonije u Evroligi posle produžetka, upisali i treću pobedu u ABA ligi, i to, na svom terenu, protiv Stedentskog centra 91:82. 

Izabranici Željka Obradovića od starta meča nisu uspevali da pronađu pravi ritam i dođu do osetnije prednosti. Sa druge strane, gosti su igrali disciplinovano i konstantno pratili ritam crno-belih. Tako su trojkama tokom 3 četvrtine uspevali da održe egal i povremeno preuzmu vođstvo.  Ipak, tokom poslednje deonice, crno-beli su popravili igru u odbrani i zaustavili nalete gostiju, pa su pred svojim navijačima upisali novu pobedu.

Na startu meča gosti su se bolje snašli i brzo poveli sa 6.2. Ipak, usledila je bolja igra košarkaša Partizana koji prave seriju od 9:2 i preuzimaju vođstvo.

Usledio je period u kojem se igralo koš za koš, da bi ulaskom Egzuma crno-beli zaigrali mnogo tečnije u napadu za 23:17 posle prve deonice.

U nastavku, ponovo je opao ritam meča, a to su iskoristili gosti koji su trojkama ponovo preuzeli vođstvo sredinom druge deonice za 28:27. Trener crno-belih Željko Obradović pokušavao je da izmenama prodrma svoje igrače. Ipak, posle novih poena Džekson za vođstvo od 32:28, trener crno-belih traži novi tajm-aut posle kojeg njegov tim pravi seriju 6:0.

Video: Moćno zakucavanje Lesora diglo halu na noge: Francuz je dobio i dodatno slobodno bacanje

I do poluvremena nastavila se promenljiva igra crno-belih, pa je Derbi ponovo uspeo da se prbliži na 44:43.

U nastavku meča, viđena je slična slika. Partizan je na momente uspevao da dođe do +5, ali se Derbi vraćao, uglavnom posle šuteva Džeksona za tri poena. Tako je Derbi uspeo da se ponovo vrati, preokrene i posle dve vezane trojke Vučeljića i Ivišića dođe do 54:50, pa Željko Obradović ponovo traži tajm-aut.

U poslednjih 10 minuta, ušlo se sa rezultatom 64:64. Ipak, Partizan uspeva da iskoristi nekoliko loših napada gostiju i dođe do +6, 70:64. Od tog momenta, prednost crno-belih je rasla, a SC Derbi nije imao snage zanovi preokret.

Da podsetimo, sledeći meč Partizan igra u Evroligi ovog utorka kada u Beograd dolazi Olimpija Milano.

Video: Nova podloga dočekala igrače Partizana u Areni u prvom meču na domaćem terenu u sezoni

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    16. oktobar 2022 | 22:05

    Panter nastavlja od prosle sezone katastrofalno i kad postigne 20 poena ne pogadja otvorene suteve..Naneli i Exum nista za sad..Papapetru nula..Madar nikako da proradi..Lesor i Ledej prolazno..to su sve igraci koji su debelo placeni i koji ne mogu da imaju los dan..Obradovicu vreme je za penziju,odbrana ne postoji!

  • 🏀🏀🏀🏀🏀

    16. oktobar 2022 | 21:48

    Sudija posle svakog prekida na konsultacije sa Zocom...

  • MarkiMark

    16. oktobar 2022 | 22:22

    To sto nema odbrane, vec smo svi navikli, neće je ni biti. Ali ovaj pun nema ni napada..e to je već novitet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA